Macskamentés a háborús Szíriában (+ videó)

agrarszektor.hu
Újra akcióba lépett az a mentős, aki pár évvel ezelőtt azzal vált ismertté az interneten, hogy az ostromlott Aleppóban magukra hagyott macskákat és kutyákat vett a szárnyai alá. Ezúttal Idlíb tartományban próbál segíteni az egyedül maradt és éhező állatokon - írja a 24.hu a dpa német hírügynökségre hivatkozva.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

"Pár hónapja felhívtak vidéki mentők Idlíbből, hogy az embereket igyekeznek kimenteni, de az éhező állatokon nem tudnak segíteni. Így hát úgy döntöttem, ismét belevágok" - mondta el Mohammed Aláa Al-Dzsalíl a dpa német hírügynökségnek. Idlíb déli, felkelők kezén lévő része április óta ostrom alatt áll, és mintegy 400 ezer ember menekült el a környékről. A 44 éves Dzsalílnak már bevált módszere van: hajnali 5 és 7 óra között érkezik, amikor ritkák a légicsapások, és nekiáll felkutatni a magukra maradt állatokat - írja a portál.

Jártam Hán Sejhúnban, Maarat al-Numánban, Kafr Nabilban, pedig lőtték a városokat, és bár nehéz volt, de a legtöbb éhező macskát sikerült kimenekítenem

 - mondta el a férfi, aki több mint 200 macskát hozott magával az ostromlott területekről. Dzsalíl 2014-ben kezdte menteni a macskákat. Akkor szülővárosában, a kormányerők által ostromlott Aleppóban igyekezett segíteni a magányos állatokon, amelyeknek menhelyet is létrehozott. "Kisfiú korom óta szeretek macskákról gondoskodni" - mesélte a férfi, aki elmondta, hogy régen hentesektől vásárolt maradékot, és azzal etette az utcán élő, kóbor állatokat. "Nekem ez a hobbim. Az utcán élő kutyákat és macskákat etetem, mert tudom, hogy ők is éhesek. Az ősök arra tanítottak, hogy

akinek könyörület van a szívében az emberek iránt, annak minden élő iránt könyörületesnek kell lennie"

- magyarázta a macskamentő. Dzsalíl menhelyén egy időben 170 macska élt Aleppóban, de a helyet találat érte 2016 végén, és a legtöbb állat vagy elpusztult, vagy elmenekült. 22 macskával sikerült a város másik részébe menekülnie, ahol közösségi gyűjtés révén és a történetét elmesélő könyv bevételeiből sikerült egy farmot vásárolnia, ahol már állatklinika és egy árvaház is működik. 85 gyerek él itt, 13-an közülük az édesapjukat és az édesanyjukat is elveszítették.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03