Már biztos: az idén rászálltak ezekre a cégekre

agrarszektor.hu
Egy engedély nélkül üzemelő telepen mintegy 40 tonna állati mellékterméket kell megsemmisíteni azután, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a múlt héten ellenőriztek egy Bács-Kiskun megyei állati bőröket feldolgozó és tároló üzemet. A telep illegálisan működött, nem volt engedélye, így a Nébih közérdekű bejelentés nyomán értesült tevékenységéről.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az esetet haladéktalanul kivizsgálták, a telepet lezárták, a tevékenység további folytatását azonnali hatállyal megtiltották - közölte a Nébih. Az üzem két épületében több mint kétszáz raklapon sorakoztak a lesózott birkabőrök, a szabadban fóliával letakarva álltak a lenyúzott szarvasmarha- és lóbőrök. Az udvaron szemgolyó nélküli lófejeket és hatalmas zsákokban ipari sót találtak az ellenőrök. Az épületben román fülszámos birkafejek, belsőségek hevertek a padozaton.

A mintegy 40 tonna állati mellékterméket a szakemberek azonnal lefoglalták és megsemmisítésre utalták. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható, bár az eljárás még nem zárult le.

Az idén a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának szakemberei több melléktermék-feldolgozó üzemet is ellenőriztek. Ennek során egy hónap alatt három ügyben mintegy 70 tonna illegális terméket foglaltak le. Az ágazatban további fokozott ellenőrzés várható.

Legutóbbi egy Baranya megyei telepen bukkantak elképesztő gusztustalan körülményekre.

Egy Pest megyei telepen pedig patkánytetemet is találtak a vágóhídi melléktermékek között.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13