2020. szeptember 26. szombat Jusztina

Hírek - Állat

Már délről is támad a sertéspestis: újabb ország esett el

Már nemcsak keleti és északi irányból, hanem dél felől is nyomul a vírus Európa szíve felé. Ráadásul azonnal a házisertés-állományból mutatták ki.
 
 

Az ország mezőgazdasági minisztériumának hivatalos közleménye szerint most először észlelték az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát Görögországban. A kór az ország északi részén, a bolgár határ közvetlen közelében jelentkezett egy sertéstelepen.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az ország agrár- és élelmiszeripari minisztere, Makis Voridis szerdán jelentte be a hírt. Görögország azonnal drasztikusan cselekedett, és a gazdaság körüli, 3 kilométer sugarú körben minden házisertést leölt. Megtiltották továbbá a sertésből készült termékek kivitelét a fertőzött régióból.

"Sajnálatos, hogy megjelent hazánkban a vírus, de készenlétben vagyunk, és készen állunk arra is, hogy határozottan cselekedjünk a betegség terjedésének megakadályozása és az állatállomány védelme érdekében" - mondta a szakminiszter.

Forrás: farminguk.com.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu