2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Állat

Már pályázatírással is segíti a gazdákat a Heves Megyei Agrárkamara

Kibővül a Heves Megyei Agrárkamara szerepköre: a tanácsadás után a pályázatírással is segíteni kívánják a gazdálkodókat.
 
 

2011-ben már a Nemzeti Földalap haszonbérleti pályázatainak elkészítésében is szerepet vállaltak, így nem teljesen idegen a szervezettől az új feladatkör.
A Heves Megyei Agrárkamara titkára, Vágner Ákos kifejtette: „Az idén a tervek szerint megnyitják az AKG-s program második képzési időszakát, ebben aktív szerepet szeretnénk vállalni. A szakképzési feladataink között szerepel, hogy a szakmai vizsgabizottságokba elnököt delegáljunk. Az idén pedig néhány gyakorlati képzőhelyet is ellenőrizni fogunk. Jó kapcsolatot ápolunk a megyei agrár oktatási intézményekkel. A gazdák rendszerint hozzánk fordulnak a képzések miatt, mi pedig hozzájuk irányítjuk őket.”

Hozzátette, a megyében már nagyon várják a fiatal gazdáknak szóló pályázatot, illetve az Új Magyarország vidékfejlesztési program (ÚMVP) címeit.
2012-ben terveik közt szerepel, hogy segédkeznek az ÚMVP-monitoring-adatszolgáltatásban, majd tavasszal az egységes kérelmek beadásánál.
Céljuk, hogy agrártermelői éredekképviseleti tevékenységük révén a gazdák nyugodtan kérjék segítségüket - írja a Világgazdaság.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!