Még nem tudni, mi számít magyar terméknek

agrarszektor.hu
A magyar termék kritériumait rögzítő rendelettervezetet még nem véglegesítette a szaktárca, ezért még nem teljes mértékben eldöntött, hogy mi is nevezhető majd magyar terméknek - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten, egy szakmai konzultáción.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szakmai eszmecserét az Élelmiszer című szaklap szervezte különböző, az élelmiszergazdasághoz kötődő szakterületek szakértői számára. A tanácskozáson jelen volt az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége, az Országos Kereskedelmi Szövetség, továbbá több nagyvállalat és áruházlánc képviselője is - tájékoztat az MTI.

Kardeván Endre kitért arra, hogy a március közepén lezárult szakmai vitában nagy szerepet kapott, hogy a magyar termékben a külföldi alap- és adalékanyagok aránya milyen mértékű legyen. A tervezet elsődlegesen 95 százalékos Magyarországon előállított alapanyag-mennyiséget, illetve 100 százalékos magyar munkát feltételez a magyar terméknél. A 100 százalékos magyar terméknél viszont mindkét összetevő aránya 100 százalék kellene, hogy legyen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03