2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Állat

Megint OMÉK – a magyar termék jó híréért (x)

Hat év szünet után újra megrendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást. Máig ez a legismertebb országos kiállítás, mely mindig nagy tömegeket vonzott. Az előzetes várakozások szerint ez idén sem lesz másképp, a százezres látogatottságot előrevetítő esemény sikeréről nagyszabású reklámkampány is gondoskodik. Az agrárrendezvény fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök, védnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter lesz.
 
 

Szeptember 28. és október 2. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén szakmai érdekességekkel, interaktív játékokkal, élőállat- bemutatóval és lovas eseményekkel várja látogatóit a 75. OMÉK. A 100 éves múlttal rendelkező rendezvény nagyszerű lehetőség mind a szakma képviselőinek találkozására, mind a nagyközönség érdeklődésének felkeltésére. A magyar vidék megmutathatja, hogy milyen eredményeket ért el, és jövőbeli céljaiba is betekintést engedhet.

A városi közönség az OMÉK résztvevő kiállítóin keresztül láthat bele a gazdaélet mindennapjaiba. A rendezvényen látható folyamatok megmutatják, hogy a hazai termékek kiváló minőségűek és biztonságosak. A látogatóknak saját tapasztalataik lesznek arról, hogy a hazai alapanyagok és feldolgozott termékek ellenőrzött forrásból jutnak el a termelőktől a fogyasztó asztaláig. Interaktív programok segítségével és a kiállítók bemutatóin keresztül győződhetnek meg arról, hogy nem csupán a hazai munkahelyek védelme miatt jó, ha magyar terméket vásárolnak.


A szervezők és a kiállítók még sok más érdekességet is felvonultatnak, minden korosztály találhat kedvére való szórakozást. Gyerekprogramok, színpadi bemutatók, élőállat-bemutatók és a Kincsem Parkban lovas rendezvények is tarkítják az OMÉK sokrétű programkínálatát. Emellett borkóstoló zónának, valamint a magyar borvidékek bemutatkozásának is helyet ad a kiállítás. A passzázson több tucat kistermelő gondoskodik a fesztiválhangulatról: házias ízekkel, hagyományos élelmiszerek árusításával és kóstoltatásával biztosítják, hogy az esti programok alatt se éhezzenek, szomjazzanak a szórakozni vágyók.

A kiállítás agrárdiplomáciai szempontból is fontos, mivel a magyar agrárium – adottságai miatt – különlegességnek számít az Európai Unióban.

A díszvendég az EU soros elnökségét betöltő Lengyelország lesz. Vezető agrárpolitikusok, miniszterek és államtitkárok jelenlétére is lehet számítani hazánkból éppúgy, mint az uniós államokból és a környező országokból.

Remélhetőleg minél többen érzik szívügyüknek és vesznek részt kiemelkedő minőségű termékükkel az őszi kiállításon, hogy az esemény valóban a magyar agrárium ünnepévé váljon!

amc

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu