2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Állat

Megint OMÉK – a magyar termék jó híréért (x)

Hat év szünet után újra megrendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást. Máig ez a legismertebb országos kiállítás, mely mindig nagy tömegeket vonzott. Az előzetes várakozások szerint ez idén sem lesz másképp, a százezres látogatottságot előrevetítő esemény sikeréről nagyszabású reklámkampány is gondoskodik. Az agrárrendezvény fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök, védnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter lesz.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Szeptember 28. és október 2. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén szakmai érdekességekkel, interaktív játékokkal, élőállat- bemutatóval és lovas eseményekkel várja látogatóit a 75. OMÉK. A 100 éves múlttal rendelkező rendezvény nagyszerű lehetőség mind a szakma képviselőinek találkozására, mind a nagyközönség érdeklődésének felkeltésére. A magyar vidék megmutathatja, hogy milyen eredményeket ért el, és jövőbeli céljaiba is betekintést engedhet.

A városi közönség az OMÉK résztvevő kiállítóin keresztül láthat bele a gazdaélet mindennapjaiba. A rendezvényen látható folyamatok megmutatják, hogy a hazai termékek kiváló minőségűek és biztonságosak. A látogatóknak saját tapasztalataik lesznek arról, hogy a hazai alapanyagok és feldolgozott termékek ellenőrzött forrásból jutnak el a termelőktől a fogyasztó asztaláig. Interaktív programok segítségével és a kiállítók bemutatóin keresztül győződhetnek meg arról, hogy nem csupán a hazai munkahelyek védelme miatt jó, ha magyar terméket vásárolnak.


A szervezők és a kiállítók még sok más érdekességet is felvonultatnak, minden korosztály találhat kedvére való szórakozást. Gyerekprogramok, színpadi bemutatók, élőállat-bemutatók és a Kincsem Parkban lovas rendezvények is tarkítják az OMÉK sokrétű programkínálatát. Emellett borkóstoló zónának, valamint a magyar borvidékek bemutatkozásának is helyet ad a kiállítás. A passzázson több tucat kistermelő gondoskodik a fesztiválhangulatról: házias ízekkel, hagyományos élelmiszerek árusításával és kóstoltatásával biztosítják, hogy az esti programok alatt se éhezzenek, szomjazzanak a szórakozni vágyók.

A kiállítás agrárdiplomáciai szempontból is fontos, mivel a magyar agrárium – adottságai miatt – különlegességnek számít az Európai Unióban.

A díszvendég az EU soros elnökségét betöltő Lengyelország lesz. Vezető agrárpolitikusok, miniszterek és államtitkárok jelenlétére is lehet számítani hazánkból éppúgy, mint az uniós államokból és a környező országokból.

Remélhetőleg minél többen érzik szívügyüknek és vesznek részt kiemelkedő minőségű termékükkel az őszi kiállításon, hogy az esemény valóban a magyar agrárium ünnepévé váljon!

amc

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu