2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Állat

Meglepő helyre menekültek a madarak a szilveszteri tűzijáték elől

Rengeteg madár választotta a tatai Öreg-tavat menedékhelyéül a szilveszteri petárdaőrület közepette. A döntően vadludakból álló csapat a Ferencmajori-halastavak helyett választotta ezt a területet.
 
 

A tűzijáték miatt rengeteg védett vízi madarat elveszítő Tata és az ottani Öreg-tó a nemrég bevezetett tilalomnak köszönhetően mára szinte menedékhellyé vált a madarak számára - írja a Kemma.hu Komárom megyei portálra hivatkozva az Infostart. A madárvédők megfigyelései szerint a tavon december 31-én még 4600, az újév első napján már 5800 vadlúd pihent, mint azt a Tata.hu is írja. Ez azt jelenti,hogy a szilveszteri tűzijátékozást követően nemhogy csökkent volna a ludak száma Tatán, de még nőtt is, ami ebben az évezredben szinte egyedülálló. A vadludak mellett a vadrécék száma is nőtt, ellenben sirályokból egyre kevesebb van.

A menekülő madarak, amelyek idén a többletet okozhatták, a naszályi és szomódi tűzijátéktól ijedhettek meg, és választották a tatai tavat a Ferencmajori-halastavak helyett. A rendelet értelmében november 1. és február 28. között nem háborgathatják tűzijátékkal a tataiak a vízi madarakat.

Címlapkép forrása: MTI/Bodnár Boglárka

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu