2021. szeptember 22. szerda Móric

Hírek - Állat

Megtudtuk: így fejleszti telepeit Somogy megye egyik legnagyobb sertéstenyésztője

Rengeteg beruházást vitt véghez az elmúlt tíz évben a Csicsó Pig Kft. Magyarországon - tudta meg az Agrárszektor Claessens Christophe-tól, a Csicsó Pig Kft. ügyvezető igazgatójától. A szakember emellett beszámolt a cégcsoport legutolsó nagy beruházásáról, és beszélt a jövőbeli terveikről is.
 
 

A Csicsó Pig Kft. cégcsoport három nagy telephellyel rendelkezik, Iharosberényben van egy kocatelepük, Somogycsicsóban egy sertéstelepük, és 2020-ban elkészült az új növénytermesztési központjuk is, ugyancsak Somogycsicsóban, árulta el az Agrárszektornak Claessens Christophe. A szakember elmondta, hogy az elmúlt tíz évben sok beruházást vittek véghez, a legutolsó a növénytermesztési ágazat részére történt.

Claessens Christophe beszélt arról is, hogy az új növénytermesztési központban egy javító- és karbantartó műhely is helyet kapott, ahol a cégcsoport gépparkját a legmodernebb és legjobb körülményeik között láthatják el. Emellett az új telephelyre kerültek az irodák is, amivel az adminisztrációt elköltöztethették a sertéstelep területéről, ami a jelen helyzetben egy kulcsfontosságú szempont volt.

A szakember elárulta, hogy a somogycsicsói sertéstelepük jelenleg 28 ezer férőhelyes, de már elkezdődött a bővítés, amivel további 8 ezer férőhellyel növelhetik meg a telep kapacitását. Claessens Christophe elmondta, hogy a saját malacaikat hizlalják, nem vásárolnak külföldről. Azzal, hogy egymáshoz közel található a hizlalda és a vágóhíd is, rengeteget tudnak spórolni.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu