2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Állat

Micsoda ötlet: mobil tejautomata lett egy lószállító utánfutóból!

A 80 tehénből álló állománnyal gazdálkodó családi vállalkozás Észak-Yorkshire-ben átalakított egy lószállító utánfutót arra, hogy tejet árulhassanak vele a környékbeli falusiaknak. A mobil tejbolt egész nap a vidéket járja. A helyiek sorban állnak, hogy megtölthessék üvegeiket friss tehéntejjel.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A 80 tehenes gazdaság a Wensleydale Creamery tejüzemmel szövetkezve saját márkájú túrót és sajtot is a piacra dob hamarosan - számolt be az Agriland. A vállalkozás családi kézben van: Ben Spence a bátyjával, Adammal és édesapjával együtt vezeti a farmot. A helyi újságnak azt nyilatkozták, hogy szerettek volna egy olyan árucikkel betörni a piacra, amelyiknek 100%-ban visszakövethető az eredete és bizonyosan helyben készült. A helyiek tudják, hogy amit a tejesautóból vesznek, az maximum 48 órával azelőtt került a tartályba, és bizonyosan minőségi termék.

A tejautomatát egy HB506-os márkájú lószállító utánfutóban helyezték el, ahogy a 150 literes tartályt is. Az ötlet akkorát szólt, hogy az emberek sorban állnak, hogy tejet vehessenek belőle. Ben Spence elmondása szerint maguk is meglepődtek, hogy ekkora a kereslet. Kezdetben a tejárusítás csak melléktevékenység volt a gazdaságban, de mostanra meghatározó bevételi forrássá vált.

Ez az a bizonyos utánfutótípus:

És ilyen lett:


Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu