Micsoda ötlet: mobil tejautomata lett egy lószállító utánfutóból!

agrarszektor.hu
A 80 tehénből álló állománnyal gazdálkodó családi vállalkozás Észak-Yorkshire-ben átalakított egy lószállító utánfutót arra, hogy tejet árulhassanak vele a környékbeli falusiaknak. A mobil tejbolt egész nap a vidéket járja. A helyiek sorban állnak, hogy megtölthessék üvegeiket friss tehéntejjel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A 80 tehenes gazdaság a Wensleydale Creamery tejüzemmel szövetkezve saját márkájú túrót és sajtot is a piacra dob hamarosan - számolt be az Agriland. A vállalkozás családi kézben van: Ben Spence a bátyjával, Adammal és édesapjával együtt vezeti a farmot. A helyi újságnak azt nyilatkozták, hogy szerettek volna egy olyan árucikkel betörni a piacra, amelyiknek 100%-ban visszakövethető az eredete és bizonyosan helyben készült. A helyiek tudják, hogy amit a tejesautóból vesznek, az maximum 48 órával azelőtt került a tartályba, és bizonyosan minőségi termék.

A tejautomatát egy HB506-os márkájú lószállító utánfutóban helyezték el, ahogy a 150 literes tartályt is. Az ötlet akkorát szólt, hogy az emberek sorban állnak, hogy tejet vehessenek belőle. Ben Spence elmondása szerint maguk is meglepődtek, hogy ekkora a kereslet. Kezdetben a tejárusítás csak melléktevékenység volt a gazdaságban, de mostanra meghatározó bevételi forrássá vált.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?