2021. január 16. szombat Gusztáv

Hírek - Állat

Mindenkit felszólítottak, hogy vonják ki a piacról a gyanús tojásokat

Figyelmeztette az országos főállatorvos a baromfitartókat, hogy saját hatáskörben hívják vissza termékeiket a kereskedelemből, amennyiben illegális készítménnyel kezelték állományukat vagy a felhasznált készítményeknél fennáll a szerhamisítás gyanúja. A hatóság folytatja az ellenőrzéseket.
 
 

Az EU élelmiszerbiztonsági alapelveinek megfelelően az ügyben az elsődleges felelősség a vállalkozóké – áll az agrártárca közleményében. Az elmúlt napokban feltárt rovarirtószer-szennyezéses esetek miatt fokozottan ellenőrzik a magyarországi telepeket, a laboratóriumi és a nyomonkövetési vizsgálatok folyamatosan zajlanak. Az országos főállatorvos pedig felhívta a piaci szereplők figyelmét, hogy saját maguk hívják vissza a kereskedelemből termékeiket, ha illegális készítményekkel kezelték állományaikat vagy a felhasznált készítményeknél fennáll a hamisítás gyanúja.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn jelentette be, hogy laboratóriumuk az augusztus elején indult célellenőrzés során fipronilt mutatott ki belföldről származó friss tojásban. Elrendelték a kifogásolt tétel kivonását a forgalomból és hangsúlyozták, hogy az import termékek mellett a magyarországi termelőktől származó tojásokat is kiemelten ellenőrzik. A hivatal később bejelentette, hogy további termékekben is fipronilt találtak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu