2019. augusztus 23. péntek Bence

Hírek - Állat

Mindenkit felszólítottak, hogy vonják ki a piacról a gyanús tojásokat

Figyelmeztette az országos főállatorvos a baromfitartókat, hogy saját hatáskörben hívják vissza termékeiket a kereskedelemből, amennyiben illegális készítménnyel kezelték állományukat vagy a felhasznált készítményeknél fennáll a szerhamisítás gyanúja. A hatóság folytatja az ellenőrzéseket.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az EU élelmiszerbiztonsági alapelveinek megfelelően az ügyben az elsődleges felelősség a vállalkozóké – áll az agrártárca közleményében. Az elmúlt napokban feltárt rovarirtószer-szennyezéses esetek miatt fokozottan ellenőrzik a magyarországi telepeket, a laboratóriumi és a nyomonkövetési vizsgálatok folyamatosan zajlanak. Az országos főállatorvos pedig felhívta a piaci szereplők figyelmét, hogy saját maguk hívják vissza a kereskedelemből termékeiket, ha illegális készítményekkel kezelték állományaikat vagy a felhasznált készítményeknél fennáll a hamisítás gyanúja.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn jelentette be, hogy laboratóriumuk az augusztus elején indult célellenőrzés során fipronilt mutatott ki belföldről származó friss tojásban. Elrendelték a kifogásolt tétel kivonását a forgalomból és hangsúlyozták, hogy az import termékek mellett a magyarországi termelőktől származó tojásokat is kiemelten ellenőrzik. A hivatal később bejelentette, hogy további termékekben is fipronilt találtak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu