2019. október 23. szerda Gyöngyi

Hírek - Állat

Most először mutatták ki emberben a veszélyes vírust

Azonosították az emberi szervezetben a H7N4 madárinfluenza vírustörzset. Egy kínai nő betegedett meg az ottani hatóságok közlése szerint.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A világon most azonosították az első igazolt emberi fertőzést, amelyet a H7N4 madárinfluenza vírustörzs okozott – írja a 444.hu. Az eset a kelet-kínai Csiangszu tartományban történt.

Egy 68 éves nő betegedett meg Lijang városban, akit január elsején szállítottak kórházba, ahonnan január 22-én bocsátották haza gyógyultan. A nő megbetegedése előtt élő házi szárnyasokkal érintkezett. A közelében élő emberek egyike sem fertőződött meg. A kínai járványellenőrzési és megelőzési központ szerint a H7N4 vírus szárnyas eredetű.

Egy másik halálos madárinfluenza vírustörzs a H5N1, amely 1997-ben bukkant fel először Hongkongban és a baromfiról terjedt át az emberekre. Tavaly 18 embert fertőzött meg Kínában, közülük hatan haltak meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu