Most mindenki megtapasztalhatja: a mezőgazdaság a legkockázatosabb ágazat

agrarszektor.hu
A tenyészkos és -bak támogatása után elindult a tenyészbika-beállítás ösztönzése is - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára, a XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok (KÁN) megnyitóünnepségén, Kaposváron. Az államtitkár emellett beszélt arról is, hogy Európa egyre nagyobb részén a nyomonkövethetőség és a biztonságos, jó minőségű élelmiszertermelés után ma már társadalmi elvárás a környezeti fenntarthatóság támogatása és a szigorú állatjóléti előírások betartása az agrárium részéről.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében az állattartó telepek korszerűsítésére és trágyatárolók létesítésére összesen közel 1900 kérelmet támogatott, mintegy 121 milliárd forint értékben - írja közleményében az agrártárca. A termeléshez kötött támogatásokkal pedig az állattenyésztők a 2018. évi kérelmeik után több mint 39 milliárd forinthoz jutottak, a szálas fehérjetakarmányok utáni támogatás pedig további 4,1 milliárd forintot jelentett számukra - mondta az államtitkár.

Feldman Zsolt arról is beszélt, hogy az elmúlt időszak a legtöbb állattenyésztési ágazatban a stabilitást és a fejlődés lehetőségét jelentette. Biztonságos a tejpiac, a húsmarha és a juh piaca, a madárinfluenza-járvány lecsengése után erősödött a baromfiszektor is. A mezőgazdasági termelés és élelmiszer-előállítás más gazdasági ágazatokhoz képest nagyobb kockázatait, sőt nemzetközi kitettségét talán jól jelzi mindaz, ami az elmúlt időszakban a sertésszektort jellemzi.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?