Nagy a baj! - Senki ne vegyen külföldi tejeket

agrarszektor.hu
Ne vásároljanak olcsó külföldi tejeket a hazai fogyasztók, mert az importőrök mindenkit megtévesztenek - hívja fel a figyelmet a magyar piaci szereplőket tömörítő Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Ha a nyomott árú import tönkreteszi a hazai termelőket és feldolgozókat, később a fogyasztóknak a tejtermékekért irreálisan sokat kell majd fizetniük.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hazai tejszektor válságához hozzájárulnak az olcsón importált dobozos tejek és félkemény sajtok is - állapítja meg közleményében a terméktanács. Egyes ultramagas hőmérsékleten kezelt (UHT), 1,5 százalékos zsírtartalmú szlovák dobozos tejek például nálunk literenként 40-50 forinttal kerülnek kevesebbe, miközben a szlovák nyerstejárak az elmúlt hónapokban átlagosan 10 százalékkal magasabbak voltak. A tejfeldolgozók gépsoraiban, a csomagolóanyagokban és a szállítási költségekben pedig nincs olyan számottevő különbség, amely a jóval alacsonyabb importárakat indokolhatná.

A terméktanács szerint a magyar fogyasztókat a külföldi termékekkel megtévesztik, mert nem a valós árat fizettetik meg velük. Ennek eredménye pedig az lesz, hogy a boltok polcain lévő, irreális árú import tönkreteszi a hazai tejtermelőket és tejipart, így ezrek veszíthetik el megélhetésüket.

A fogyasztók azzal szavazhatnak az ilyen magatartás ellen, ha nem vásárolnak import tejeket, hanem magyar tejtermékeket vesznek - fogalmaz közleményében a terméktanács. A szervezet szerint a mostani különbséget a nagykereskedők kamatostul szednék vissza, ha a magyar tejágazat véglegesen megrendülne és kivérezne. Ezután ugyanis az irreálisan alacsony mai árakat irreálisan magasak követnék, ez pedig nem lehet érdekük a hazai fogyasztóknak sem - teszi hozzá a terméktanács.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?