Nagy a baj: több ezer szarvasmarha pusztult el a hőség miatt

agrarszektor.hu - 2022. június 17., 19:15
Több ezer szarvasmarha pusztult el az Amerikai Egyesült Államokban a szélsőséges időjárás, a rendkívüli hőség és a magas páratartalom miatt miatt. A helyi gazdák szerint az állatok egyszerűen nem tudnak alkalmazkodni ezekhez a nem megszokott körülményekhez.

A rendkívüli hőség és a magas páratartalom miatt több, de legalább kétezer szarvasmarha pusztult el az USA-ban, Kansasban. Az országban tapasztalható 40 fok körüli időjárás pedig továbbra is veszélyt jelent a megmaradt állományokra - írta meg a 24.hu a Reuters értesülései alapján.

Idén is év végi díjeső az agráriumban - Nevezzen és nyerjen Ön is!

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Portfolio Csoport rangos agrárdíjas pályázatát, amelynek célja, hogy egy-egy évben díjazni lehessen a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket. A november 30. -december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián az ágazat szereplői az Év női agrárvállalkozója díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat, az Év kertészete díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év agrárinnovációja díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat nyerhetik el. A rangos díjakat - amelyeket a november 30-i szakmai program zárásaként, ünnepélyes keretek között adunk át - színvonalas szakmai zsűri ítéli oda. A díjakra a hazai agrárgazdasági élet bármely szereplője pályázhat, illetve javasolhat jelölteket. A Portfolio a nevezéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2022. július 31-ig. A jelentkezésekhez, illetve a nevezésekhez egy űrlapot kell kitölteni és beküldeni, amely a portfolio.hu portálon, az Agrárszektor Konferencia weboldalán érhető el. Az űrlapot ide kattintva is le lehet tölteni. Legyen Ön is az év végi agrár-díjeső részese, nevezzen vagy jelöljön a rangos díjakra!

Kansas a harmadik legnagyobb szarvasmarha-állománnyal bíró állam az Egyesült Államokban Texas és Nebraska mögött. A helyi állattartók szerint a hét elején, amikor a hőmérséklet elérte a 42 fokot és megszűnt a térségre korábban jellemző, hűsítő szél, ezt a hirtelen változáshoz a szarvasmarhák nem tudnak alkalmazkodni. A hatóságok azt tanácsolják az állattartóknak, hogy amíg ezek a rendkívüli körülmények fennállnak, minden nap ellenőrizzék az állományaikat, és gondoskodjanak számukra a megfelelő mennyiségű vízről.


A weboldalon cookie-kat használunk.

Cookie tájékoztató    |    Értem