Nagyon benézte a baromfi-árverést a férfi: ami ezután történt, arra senki sem számított

agrarszektor.hu
Egy új-zélandi állatbarát férfi véletlenül egy csomó vásárolt egy online árverésen. A hamiltoni Steve Morrow a Trade Me nevű aukciós oldalon böngészve talált egy hirdetést, amelyben körülbelül ezer tyúkot kínáltak eladásra. A hirdetés feladója egy kis szabadtartású csirkefarm volt, amely csődbe ment, és hétfőig ki kellett ürítenie a telepét.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A licit 1,5 ausztrál dollárról indult, Steve Morrow megörült a lehetőségnek, licitált is, és beállított egy húsz dolláros (3800 forint) felső határt, ameddig automatikusan elmehetett a licit, majd elhagyta az oldalt. - írja a 444.hu. A férfi azt hitte, hogy az aukció nyertese annyi baromfit választhat majd, amennyit szeretne, a többi állatot pedig újbóli aukciókkal adja el a csirkefarm. Steve Morrow azt gondolta, ha véletlenül nyerne, legalább két csirkét elvisz majd, a többit pedig meghagyja másoknak.

Annál nagyobb volt a meglepetése, amikor megnyerte az árverést, és a farmról közölték vele, hogy mindegyik csirkét el kell vinnie. Morrow szerint a hirdetés megfogalmazása nem volt egyértelmű, ám Matthew Blomfield, az eladó szerint a hirdetés címében és leírásában összesen háromszor is szerepelt az ezer tyúk kitétel, ezért szerinte elég nehéz lehetett így benézni a dolgot.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A kezdeti félreértés és - Morrow részéről - megrökönyödés után a két férfi nekilátott kidolgozni, hogyan lehetne elszállítani és elhelyezni a baromfikat. Morrow nagyon hamar ráébredt, hogy ennyi szárnyast nem tud a saját birtokán elhelyezni, ezért alternatív megoldást keresett. A közösségi médiába kirakott egy segítségkérő posztot, valamint kapcsolatba lépett az Animal Sanctuary nevű szervezettel, hogy Blomfielddel közösen találhassanak megfelelő otthont a tyúkoknak. Morrow szerint ugyanis ha már egyszer megmentette ezt az ezer madarat, nem lenne humánus dolog olyan helyekre küldeni őket, ahol aztán le fogják vágni őket. A kampány eddig sikeresnek mondható, több mint hétszáz tyúk már biztonságos otthonra lelt. Morrow végül húsz baromfit tartott meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?