2022. január 27. csütörtök Angelika

Hírek - Állat

Ne káromkodj birkák előtt! - Zaklatás lehet és sokba kerülhet

A birkák elleni erőszak miatt nyújtott be panaszt egy állatvédő szervezet Ausztráliában a helyi állattartók szakmai szövetségénél. Az ügy egy ausztrál birkatartó telephez kötődik, ahol az egyik alkalmazott szitkozódott a gyapjas állatok előtt. A káromkodás pedig az állatvédők szerint komoly verbális zaklatás, amely felesleges szenvedést okozhat az állatoknak. A vádakat a telep tulajdonosai és más állatvédők is visszautasították, mivel szerintük a birkák felnevelésénél néha erősebb hangnemet kell megütni.
 
 

Panaszt nyújtott be egy ausztrál birkatartó telep ellen a világ egyik legismertebb állatvédő szervezetének számító PETA, mert képviselői szerint a juhok előtt szitkozódott a gazdaság egyik alkalmazottja, ez pedig veszélybe sodorhatja az állatokat, és felesleges szenvedést okozhat a számukra. Az ausztrál hírügynökség szerint a PETA panaszát kezelő helyi állattartók szakmai szervezete alaposan kivizsgálta az ügyet. Megkérdezték az érintett telep tulajdonosait is, akik elismerték, hogy az egyik alkalmazottjuk szitkozódott a birkák előtt.

Az eset odáig fajult, hogy a szakmai szövetség az éves ülésén is foglalkozott az üggyel. A juhtartókat és a piaci szereplőket tömörítő szervezet határozottan visszautasította a PETA vádjait, de aggódnak azért, hogy a panasz miatt a közvélemény a birkatartók ellen fordul.

A szövetség tagjainak többsége úgy véli, hogy a káromkodás szükségszerű velejárója az olyan munkafolyamatoknak, mint például a terelés, vagy a nyírás. Emellett a PETA vádjainak többségét nevetségesnek tartják. Ezért a telep tulajdonosai a jövőben sem szeretnének változtatni a birkák előtti viselkedésükön.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!