2022. január 21. péntek Ágnes

Hírek - Állat

Nyilatkozatban állnak ki az igáslovak mellett

Az Európai Bizottság (EB) a közelmúltban nyilatkozatban ismerte el az igáslovak, a szamarak és az öszvérek szerepét a mezőgazdaságban. Emellett azt is elfogadta, hogy a dolgozó állatok jobb ellátásának biztosítása érdekében több erőfeszítést kell tenni az állatok életkörülményeinek javításáért.
 
 

Márciusban Nuno Melo, az Európai Unió Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának portugál tagja megkérte az Európai Bizottságot arra, hogy ismerje el az állatoknak az élelmiszertermeléshez való hozzájárulását. Ez a kérelem volt az EB nyilatkozatának előzménye, amelyben állásfoglalását közzé tette - derül ki a The Brooke, a lovak brit központú jótékonysági szervezetének bejelentéséből a Syngenta Magyarország blogján.

A bizottság kijelentette, hogy foglalkozni kell a mezőgazdaságban dolgozó lófélék szerepével, emellett a jóléti feltételek javítására irányuló projekteket is megfelelően kell szerepeltetni a jövőben az EU programjaiban. A The Brooke szerint ez világszerte és az EU-ban is fontos lépés a lovak jólétének javításában. Nuno Melo azzal, hogy hangot adott kérésének, azt várja, hogy az Európai Bizottság az elsők között fogja támogatni azokat a terveket, amelyek az EU-tagországokban dolgozó lófélék jólétének fejlesztésre irányulnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!