Nyilatkozatban állnak ki az igáslovak mellett

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság (EB) a közelmúltban nyilatkozatban ismerte el az igáslovak, a szamarak és az öszvérek szerepét a mezőgazdaságban. Emellett azt is elfogadta, hogy a dolgozó állatok jobb ellátásának biztosítása érdekében több erőfeszítést kell tenni az állatok életkörülményeinek javításáért.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Márciusban Nuno Melo, az Európai Unió Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának portugál tagja megkérte az Európai Bizottságot arra, hogy ismerje el az állatoknak az élelmiszertermeléshez való hozzájárulását. Ez a kérelem volt az EB nyilatkozatának előzménye, amelyben állásfoglalását közzé tette - derül ki a The Brooke, a lovak brit központú jótékonysági szervezetének bejelentéséből a Syngenta Magyarország blogján.

A bizottság kijelentette, hogy foglalkozni kell a mezőgazdaságban dolgozó lófélék szerepével, emellett a jóléti feltételek javítására irányuló projekteket is megfelelően kell szerepeltetni a jövőben az EU programjaiban. A The Brooke szerint ez világszerte és az EU-ban is fontos lépés a lovak jólétének javításában. Nuno Melo azzal, hogy hangot adott kérésének, azt várja, hogy az Európai Bizottság az elsők között fogja támogatni azokat a terveket, amelyek az EU-tagországokban dolgozó lófélék jólétének fejlesztésre irányulnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?