2020. április 9. csütörtök Erhard

Hírek - Állat

Óriási állatfarmok építésébe kezd Kína

Óriási sertéstelepek létrehozását tervezik Kínában ottani nagyvállalatok. A fejlesztési elképzelések illeszkednek a kínai kormány terveihez, amelyek az ország északkeleti régiójának mezőgazdasági fejlesztését irányozzák elő.
 
 

Kína legnagyobb sertéstenyésztő cégei és új piaci szereplők is versenyeznek azért, hogy monumentális, modern sertéstelepeket létesítsenek Kína északkeleti “kukoricaövezetében”. A távol-keleti ország már ma is a világ legnagyobb sertéshúspiacával rendelkezik, és ezt kívánják tovább bővíteni új telepekkel.

Az Independent szerint

legalább nyolc, tőzsdén is bejegyzett cég jelentette be, hogy a következő években évente összesen 17 millió sertéssel kívánja növelni a termelést az északkeleti területeken.

Így a régió éves előállítása csaknem 120 millió sertésre nőne, és a Kínában előállított hízók majdnem 20 százalékát itt nevelnék fel. A tervek szerint összesen húsz gigatelepet létesítenének a következő időszakban.

Kína északkeletei részei ritkán lakottak, így lehetővé teszik olyan nagy gazdaságok kialakítását, amelyek az ország nagyobb népességű részeiben nem lennének lehetségesek. Ugyanakkor az alacsony hőmérséklet miatt az északkeleti régióban jóval magasabb fűtési költségekkel kell számolni – hívják fel a figyelmet szakértők.

Az északkeleti régió kibocsátásának növelése modernizációt eredményezhet a kínai sertéságazatban, amelyet évszázadok óta a kisvárosi -vidéki családi üzemek uralnak.

Most olyan integrált gazdaságok jöhetnek létre, amelyekben az állati takarmánytól a húsig mindent előállítanak.

E tervek megfelelnek Peking azon célkitűzéseinek, amelyek szerint az északkeleti gabonarégiót hús és tejtermék csomóponttá alakítanák, így növelve a régió legfontosabb terményei iránti keresletet, illetve újraélesztve az ország legszegényebb területeit.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu