Óriási az igény a képzés iránt: most már online is elvégezhetik a vadászok

agrarszektor.hu
Online járványügyi képzést indított a vadászok számára a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Magyarország afrikai sertéspestissel (ASP) fertőzött területein egyéni és társas vadászatot csak járványügyi képzést végzett, és erről tanúsítvánnyal rendelkező vadászok folytathatnak, erre azonban eddig online nem volt lehetőségük.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az ASP terjedésének megakadályozása és a vírus helyhez kötése érdekében kiemelten fontos, hogy mind az állattartók, mind pedig a vadászok fokozottan betartsák a járványvédelmi előírásokat - írja a Nébih. A védekezés elsődleges és legfontosabb elemeit az országos főállatorvos által kiadott határozatok és utasítások tartalmazzák. Ezek egyike, hogy a fertőzött területeken egyéni és társas vadászatot csak járványügyi képzést végzett, sikeres vizsgát tett és erről tanúsítvánnyal rendelkező vadászok folytathatnak.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.


A fertőzött terület növekedése, az ott közvetlenül érintett, valamint a vendégvadászként érkezők nagy száma miatt magas és folyamatos az igény a képzés iránt, ezért a Nébih lehetővé tette a járványügyi kurzus online teljesítését a távoktatási oldalán. A portál használata regisztrációhoz kötött, vizsgázni a tananyag elolvasását követően lehet 2019. január 14. és december 13. között, sikeres eredmény esetén pedig a tanúsítvány egyből letölthető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03