Őrület: négy lábon járó gyapjútömbként került elő egy elveszett juh

Őrület: négy lábon járó gyapjútömbként került elő egy elveszett juh

agrarszektor.hu
Új-Zélandon sikeresen befogtak egy merinójuhot, ami három éve szökött meg. Az állat azóta a szabadban élt, és bár többször is látták, mostanáig nem tudták elkapni. A juhnak mostanra úgy megnőtt a gyapja, hogy az a testsúlyának már csaknem a felét kitette, és már a látását is akadályozta.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az új-zélandi Tekapóban sikerült befogni egy három éve elszökött merinójuhot, Shrekapót, és 18,6 kilogramm gyapjút nyírtak le róla - írta meg a 444.hu a Guardian értesülései alapján. Ez majdnem kitette a testsúlya felét, és már nem is látott a túlnőtt gyapjától. Shrekapo egy 4 éves herélt juh, és ezelőtt sosem volt nyírva. A nevét a település, ahol befogták, valamint egy másik híressé vált juh, Shrek ihlette, melyről hat év szökés után 27 kg gyapjút szedtek le.

Shrekapo valószínűleg magányosan élt. A sziklákon bujkált, és többször is látták már az elmúlt években, de amikor eddig a keresésére indultak, sosem jártak sikerrel. A tekapóiak nem tudják, a juh hogyan szökött meg három éve, és abban se biztosak, eddig hogyan sikerült elkerülnie a befogást.

A juhot végül a tekapói húsvéti piacon nyírták meg a közönség szeme láttára, utána kicsit dülöngélt a hirtelen súlyveszteség miatt. A jelentések szerint a lenyírt, kifésült gyapjú hossza elérte a 360 mm-t.

(A cikkben szereplő képek George Empson tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03