Örülhetnek a méhészek: ez most csak nekik szól

agrarszektor.hu
A minőséget ösztönző méhészeti pályázatokat kezeli kiemelten a Földművelésügyi Minisztérium 2016-2019-ben. A tárca szakértők bevonásával Magyar Méhészeti Nemzeti Programot dolgozott ki.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az új programidőszakban is kiemelten kezelik azokat a pályázati jogcímeket, amelyek a minőségi elmozdulásra irányulnak - fogalmaz közleményében a Földművelésügyi Minisztérium. Így elsősorban az elméleti ismeretterjesztésre, a korszerű élelmiszerbiztonsági feltételeknek megfelelő mézkinyerési és kiszerelési eszközökre, a méhek kártevői és kórokozói elleni engedélyezett védekezési módokra, a hatékony vándorlásra és irányított megporzásra, a magasabb jövedelemtermelő képességhez szükséges eszközök biztosítására, a minőségi genetikai alapokkal rendelkező szaporítóanyag használatra, a kutatás-fejlesztésre, a piaci monitoringra és a termékfejlesztésre koncentrálnak.

A 2016-2019 közötti, új méhészeti nemzeti programot az agrártárca vezetője által felkért és kinevezett szakértőkből, továbbá a program végrehajtásában résztvevő szervezetek képviselőiből álló bizottság a közvetlen termelői jelzések, illetve a szakmai szervezet javaslatainak figyelembevételével állította össze. Magyar Méhészeti Nemzeti Programot az Európai Bizottsághoz 2016. március 15-ig kell benyújtani.

A kérelmezők csak olyan intézkedéseknél lesznek jogosultak támogatásokra, amelyeket a jóváhagyott nemzeti program tartalmaz. A megvalósítás időszaka egy-egy év augusztus 1-jétől a következő év július 31-ig tarthat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?