2021. január 19. kedd Sára, Márió

Hírek - Állat

Orvhalászokat fogtak a balatoni halőrök: volt, amelyik inkább menekülni próbált

Orvhalász duót csíptek fülön hétfő este a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei a Nyugati-övcsatorna balatonmáriafürdői szakaszán. A halőrök megjelenésére az egyik orvhalász a csatornába ugrott, és úszva próbált meg menekülni, de végül nem járt sikerrel.
 
 

Egészen rendhagyó szökési kísérletnek lehettek tanúi a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei a Nyugati-övcsatorna balatonmáriafürdői szakaszán, íra meg az Infostart a Balatonihal.hu információi alapján. A Keszeg utcai híd és a 7-es út hídja közötti szakaszon a halőrök már korábban felfigyeltek a jómadarakra, ezért megszervezték a tettenérést. A két férfi hétfő este 10 óra előtt nem sokkal a csatorna két partjáról egy hálót húzott keresztbe a vízen. Az egyik férfi a csatorna keleti partjáról vödörből eresztette át a hálót, melyet társa a nyugati oldalra egy horgászbot segítségével húzott át. A halőrök végignézték az alapos munkát, kivárták amíg az orvhalászok a hálót megfelelően rögzítik és csak azután vonták őket ellenőrzés alá.

Online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio gazdasági portál a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásairól. Az eseményen megtudhatja, milyen állapotban kerül ki a magyar agrárium a világjárvány miatti sokkból, és milyen támogatási, szabályozási, piaci változások történtek, illetve várhatók az ágazatban. Ha naprakészen szeretne tájékozódni a kialakult rendkívüli helyzetr?l, vegyen részt online agrárkonferenciánkon május 28-án!

A halőrök legnagyobb meglepetésére az egyik lebukott orvhalász a csatornahídról a vízbe vetette magát, és úszva próbált meg elmenekülni, de nem járt sikerrel. A halőrök ezután a Marcali Rendőrkapitányságra szállították a két férfit, akik ellen a rendőrség orvhalászat miatt eljárást is indított. A bizonyíték egy 23 méter hosszú, hosszú és 4 méter magas, 10x10 centiméteres lyukakkal rendelkező háló volt.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu