2020. október 20. kedd Vendel

Hírek - Állat

Pánikot okoz, hogy menekülnek a külföldiek a brit farmokról

Sok külföldi munkavállaló hagyja el a brit sertéstartó gazdaságokat a Brexit miatt. A távozók úgy érzik, már "nem szívesen látott vendégek" Nagy-Britanniában és a font értékcsökkenése miatt az elérhető bérek sem annyira vonzók a számukra.
 
 

Egyre nagyobb problémát jelent a sertéságazati gazdálkodók számára a külföldi munkavállalók felvétele az Egyesült Királyságban, emiatt a költségeik is egyre magasabbak - számolnak be a súlyosbodó helyzetről nemzetközi hírforrások. A Brexit miatt sok munkavállaló már hátat fordított Nagy-Britanniának, és inkább a hazamenetel mellett döntött.

A Brexit miatt sok munkavállaló úgy érzi, már nem szívesen fogadják őket a britek. Emellett a font értékvesztése nyomán az elérhető bérek sem annyira szimpatikusak a számukra.

Október 13-án zárul le a brit sertéságazati érdekképviselet (NPA) felmérése, amelyben a munkaerőhelyzetet térképeztik fel. A már meglévő válaszokból is egyértelműen látszik, hogy a helyzet sokkal rosszabb tavalyhoz képest. A válaszok emellett abban is megerősítették a szervezetet, hogy a sertéstenyésztők nagymértékben támaszkodnának a külföldi munkavállalókra.

A felmérésből látszik, hogy nem csak az alkalmi munkaerő hagyja el a sertésszektort, hanem az állandó munkavállalók is távoznak. Ez egyaránt vonatkozik a feldolgozó és egyéb kapcsolódó iparágakra is. Ezért az érdekképviselet szerint komoly hatása lehet a brit sertéságazatra, ha a Brexit ennyire befolyásolja majd a munkaerőhelyzetet.


A brit gazdaság ma arra is keresi a választ, milyen az EU-ban foglalkoztatott munkavállalók helyzete és az általuk elvégzett munka típusa. Tisztábban akarják látni, melyek az EU-s munkalehetőségek előnyei és hátrányai, illetve a jövőbeni változások várható hatásai. Emellett arra is törekednek, hogy megvizsgálják az Európai Unió és a brit munkaerőpiac közötti kapcsolatokat, valamint a munkaerő foglalkoztatásával kapcsolatos kérdéseket, beleértve a képzettségi szinteket és az oktatási intézmények képzési lehetőségeit is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu