Pánikot okoz, hogy menekülnek a külföldiek a brit farmokról

agrarszektor.hu
Sok külföldi munkavállaló hagyja el a brit sertéstartó gazdaságokat a Brexit miatt. A távozók úgy érzik, már "nem szívesen látott vendégek" Nagy-Britanniában és a font értékcsökkenése miatt az elérhető bérek sem annyira vonzók a számukra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egyre nagyobb problémát jelent a sertéságazati gazdálkodók számára a külföldi munkavállalók felvétele az Egyesült Királyságban, emiatt a költségeik is egyre magasabbak - számolnak be a súlyosbodó helyzetről nemzetközi hírforrások. A Brexit miatt sok munkavállaló már hátat fordított Nagy-Britanniának, és inkább a hazamenetel mellett döntött.

A Brexit miatt sok munkavállaló úgy érzi, már nem szívesen fogadják őket a britek. Emellett a font értékvesztése nyomán az elérhető bérek sem annyira szimpatikusak a számukra.

Október 13-án zárul le a brit sertéságazati érdekképviselet (NPA) felmérése, amelyben a munkaerőhelyzetet térképeztik fel. A már meglévő válaszokból is egyértelműen látszik, hogy a helyzet sokkal rosszabb tavalyhoz képest. A válaszok emellett abban is megerősítették a szervezetet, hogy a sertéstenyésztők nagymértékben támaszkodnának a külföldi munkavállalókra.

A felmérésből látszik, hogy nem csak az alkalmi munkaerő hagyja el a sertésszektort, hanem az állandó munkavállalók is távoznak. Ez egyaránt vonatkozik a feldolgozó és egyéb kapcsolódó iparágakra is. Ezért az érdekképviselet szerint komoly hatása lehet a brit sertéságazatra, ha a Brexit ennyire befolyásolja majd a munkaerőhelyzetet.

A brit gazdaság ma arra is keresi a választ, milyen az EU-ban foglalkoztatott munkavállalók helyzete és az általuk elvégzett munka típusa. Tisztábban akarják látni, melyek az EU-s munkalehetőségek előnyei és hátrányai, illetve a jövőbeni változások várható hatásai. Emellett arra is törekednek, hogy megvizsgálják az Európai Unió és a brit munkaerőpiac közötti kapcsolatokat, valamint a munkaerő foglalkoztatásával kapcsolatos kérdéseket, beleértve a képzettségi szinteket és az oktatási intézmények képzési lehetőségeit is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?