2020. május 26. kedd Fülöp, Evelin

Hírek - Állat

Párizs, Berlin, Brüsszel, London: hungarikum üzletekkel terjeszkedik a CBA

A párizsi nemzetközi mezőgazdasági szakkiállítás magyar standjának sikere azt mutatja, hogy a külpiacon igény van a kiváló minőségű magyar élelmiszerekre, ezért a CBA hungarikum delikát üzletek nyitását tervezi Párizsban, Berlinben, Brüsszelben és Londonban - nyilatkozta Fodor Attila, az élelmiszeripari üzletlánc kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek.
 
 

Fodor Attila hangsúlyozta, hogy a magyar agrárium akkor tud versenyképes lenni, ha meg tudja veti a lábát a külföldi piacokon is. A CBA tájékoztatása szerint a kiállítás ideje alatt több mint 20.000 látogató kereste fel a magyar standot, 7.500-an vásároltak magyar ételspecialitásokat és hungarikum termékeket.

A CBA kommunikációs igazgatója elmondta, hogy még keresik a hungarikum termékeket külföldön árusító üzletek pontos helyét, országonként eltérőek az adottságot, így nem lehet még pontosan, megmondani, mekkora befektetést jelent majd egy-egy bolt megnyitása. Cél olyan helyeken nyitni a hungarikum delikát üzleteket és a hozzájuk kapcsolódó gasztronómiát is felvonultató bisztrókat, ahol sokan megfordulnak.

A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a párizsi kiállítás modellje - vagyis az, hogy az Agrár Marketing Centrum, a Magyar Turizmus Zrt. és a CBA közösen szervezi meg a külföldi megjelenést - újszerű volt, és bevált. Szerinte van arra lehetőség, hogy ezt az új modellt tovább gondolják a szereplők a nemzeti érdekek mentén, az országimázs növelése érdekében.

Kormányzati és vállalkozói összefogásban 47 magyar termelő és gyártó mutatta be 327 termékét február 19. és 27. között a 48. Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítás magyar standján, Párizsban. A CBA az Agrár Marketing Centrum és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésével létrejött kiállítás összköltsége több mint 100 millió forint volt, amelyhez az Agrármarketing Centrum 40 millió forinttal járult hozzá meghatározott feladatok ellátásaként.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu