Program indul a durumrozs népszerűsítésére a Nyíregyházi Főiskolán

agrarszektor.hu
Az egyik legegészségesebb lisztalapanyag, a hazai nemesítésű hungaro durumrozs termesztési lehetőségeit és élelmiszeripari feldolgozását népszerűsítő program indul a Nyíregyházi Főiskolán - hangzott el Lenti István főiskolai tanár, Vágvölgyi Sándor tanszékvezető főiskolai tanár és Kelemen Béla ötletgazda közös nyíregyházi sajtótájékoztatóján pénteken.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A durumrozs a búza és a rozs legjobb tulajdonságait egyesítő, mesterségesen előállított fajhibrid, a tritikálé egyik magas fehérjetartalmú fajtája, amelyet a kisvárdai Kruppa József nemesített.

A gabonaféle lisztjéből készített pékárukban a búzáénál magasabb az esszenciális aminosav- és ásványianyag-tartalom, emellett E- és B-vitaminok és rostanyagok tekintetében nagyjából kétszeres többet tartalmaz, mint a búzaliszt, szénhidráttartalma azonban tíz százalékkal alacsonyabb.

A gabonaféle szélesebb körű megismertetését és elterjesztését célozza az a program, amelyben a Nyíregyházi Főiskola műszaki és mezőgazdasági karának agrártudományi tanszéke és az intézmény Agrár- és Molekuláris Kutató és Szolgáltató Intézete közösen vesz részt.

A projekt első elemeként április 4-én Vetőmagtól a terített asztalig - Tudatos táplálkozással a fenntartható Magyarországért címmel tanácskozást szerveznek a főiskolán.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?