Rejtélyes madárpusztulás sokkolja a lakosokat: senki nem tudja mi állhat a háttérben

Rejtélyes madárpusztulás sokkolja a lakosokat: senki nem tudja mi állhat a háttérben

agrarszektor.hu
Váratlanul elpusztult több száz madár Spanyolországban egy országút közelében, egyelőre azonban a hatóságok sem értik mi állhat a háttérben. Ugyanakkor a környezetvédő csoportok szerint az ügynek valamilyen mérgezéshez lehet köze.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Több fotó és videó is megjelent a Twitteren, amelyeken elpusztult madarak százai láthatók egy spanyolországi országúton és annak környezetében - írja a HVG. A felvételek a hatóságoknak is szemet szúrtak, annyi tetem borította be ugyanis az utat, hogy a közlekedés veszélyessé vált.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A The Local című spanyol lap szerint a tömeges madárpusztulás oka egyelőre nem ismert, bár az illetékesek néhány tetemet már laboratóriumi vizsgálatra küldtek. Ennek eredményeiről még nem érkeztek hírek, de egyes környezetvédői csoportok úgy vélik, valamilyen, a levegőbe jutott vegyi anyag végezhetett az állatokkal.

Spanyolországnak ezen a részén számos vegyi üzem található, amelyek egyikében nemrég baleset történt: a Tarragona kikötőváros közelében lévő gyárat robbanás rázta meg, emberéletét is követelt. Az elpusztult madarakat Tarragona és a vele szomszédos városka, Salou között találták vasárnap. A környezetvédő csoport a környéket elborító kellemetlen szagról számolt be, de hivatalos szervek ezt nem erősítették meg tájékoztatásukban, ahogy arra sincs bizonyíték, hogy a madarak mérgezés miatt pusztultak el. A helyiek ugyanakkor régóta aggódnak a vegyi üzemek miatt, mert attól tartanak, hogy valamilyen szennyeződés jut a környezetbe.

A címlapkép csak illusztráció. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?