Rejtélyes ragadozó bukkant fel az Alföldön: többször is látták mostanában

Rejtélyes ragadozó bukkant fel az Alföldön: többször is látták mostanában

agrarszektor.hu
Hermelint észleltek a Körös-Maros Nemzeti Parkban. A nemzeti park vizes élőhelyeinek környékén találhatóak meg ezek a kis termetű ragadozók. A hermelinek rejtőzködő életmódot folytatnak, csak éjszaka vadásznak, ezért ritkán kerülnek szem elé.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ritkán látható apró bundás állatot észleltek a Körös-Maros Nemzeti Parkban. Az éjszaka vadászó, kis termetű hermelin alacsony számban bár, de előfordul a park vizes élőhelyein, ezért is jelentős, hogy a munkatársak a közelmúltban több alkalommal is megfigyelték az állatot a Montág-puszta déli részén, egy dűlőút melletti gyepszegélyben, írta meg az Infostart a Körös-Maros Nemzeti Park oldalán megjelent tájékoztatás alapján.

A hermelin nyári bundája vörhenyes-barnás, téli bundája pedig fehér. Farkának vége azonban télen-nyáron fekete, ez alapján lehet megkülönböztetni a menyéttől. A hermelinek további felbukkanására a Körös-Maros Nemzeti Parkon belül legnagyobb eséllyel a Kis-Sárréten, a kardoskúti Fehér-tó térségében és a Csanádi puszták részét képező Montág-pusztán lehet számítani - közölte a nemzeti park.

A hermelin Magyarországon ritka, védett állatnak számít, természetvédelmi értéke jelenleg 50 ezer forint. A hermelin a 2021-es Év emlőse volt, amint arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?