2022. május 26. csütörtök Fülöp, Evelin

Hírek - Állat

Rettegnek Németország állattartói

Németországban lassan hadiállapot alakul ki az állattartók és az állatvédők között. Christian Schmidt mezőgazdasági miniszter állatjóléti kezdeményezésében ugyan hajlik a tartási feltételek további javítására, de ezt csakis önkéntes alapon várná el a termelőktől. Az állatvédők eközben folytatják birtokháborító, sokszor erőszakos akcióikat.
 
 

Évek óta küzdenek a haszonállattartók a német aktivistákkal, akik a közvélemény csendes támogatását élvezve egyre inkább elszemtelenednek. A helyzet évekkel ezelőtt odáig fajult, hogy pulykák ezrei haltak meg egy félresikerült szabadítási akció következtében - félelmükben halálra taposták egymást a madarak, amikor az állatvédők rájuk törtek. De tetlegességre is akadt példa a a szabdságjogi harcosok és a tulaj között, amikor rajta kapta a birtrokháborítókat.

 

Végül a közelmúltban egy jogszabálymódosítás bűncselekménnyé minősítette át a birtokháborításnak ezt a speciális, erőszakos vállfaját. Azóta csak az aktivisták harcmodora változott: az éj leple alatt apró kamerákat szerelnek fel a telep azon pontjaira, ahol állatszállítás történik, beteg vagy elhullott állatok nagy valószínűséggel megjelenhetnek. Akcióikat a közösségi médiában közzéteszik, és rendszeresen demonstrációkat szerveznek a nagyüzemi állattartás ellen, vagy azért, hogy fogdában ülő bajtársaik mellett tüntessenek.

Most a baromfitartók szövetsége a következőket ajánlja a tagjainak:
1. Gondoskodjanak róla, hogy az istállók gondosan zárva legyenek.
2. Fokozottan ügyeljenek az állat-egészségügyi menedzsmentre: minél kevesebb legyen a gubassztó vagy elhullott jószág.
3. Az elhullott állatok konténere vagy a beteg állatok elkülönítője különösen veszélyeztetett pontok: rendszeresen kutassa át kamerák után!
4. Ha megtalálja a felvevőt, akkor értesítse a rendőrséget.
5. Hívja ki az állatorvost is, hogy igazolni tudja az állatok egészségügyi állapotát. Erre később szüksége lehet a bírósági eljárás során!

 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben