2022. augusztus 10. szerda Lőrinc

Hírek - Állat

Rothadó halaktól bűzölgő pöcegödör lett a népszerű magyar kirándulóhely

Kritikus a helyzet a Debrecen melletti Fancsika I-es víztározóban, illetve a Hármashegyi-tónál, amelyek egykor gyönyörű kirándulóhelyek voltak. Mára csak bűzölgő tetemek maradtak a horgásztóban, és lehetőleg mindenki elkerüli az egykor szebb időket látott helyet.
 
 

November 1-jén került fel egy videó az Erdőspusztai Horgász és Turisztikai Portál YouTube-csatornájára, amelyen bemutatják, hogy milyen tragikus a helyzet a Fancsika I-es tározóban, valamint a Hármashegyi-tónál. Az egykor gyönyörű kirándulóhely egy rothadó halak ezreitől bűzölgő pöcegödör lett, ahová már az emberek sem szívesen teszik be a lábukat - írja a Blikk-re hivatkozva az Infostart.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!
Forrás: Erdőspusztai Horgász és Turisztikai Portál

Az I-es víztározó kistestvére a Fancsika II-es már idén nyáron, július közepén teljesen kiszáradt, október végére pedig az I-es víztározóból is kifogyott a víz. A Hármashegyi-tó sincs kiemelkedő helyzetben, a legmagasabb mért vízszint november elején mindössze 25 centiméter volt. A portál emlékeztet: az állapot évtizedek óta kritikus. A 2019-es évben már nincs hivatalos gazdája a tónak ami meg is látszik rajta. "Az 5 hektáros vízfelület 70%-án még bokáig érő víz sincs. A tó környékének jelentős részét ellepte a szemét. A pusztítás a rombolás nyomai láthatóak" - írták.

A videó 2019 október végén, és november elején készült:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!