2021. szeptember 28. kedd Vencel

Hírek - Állat

Sajtóközlemény: A K&H Bank Agrár - és élelmiszeripari üzletfejlesztési főosztályt hozott létre

Budapest, 2011. január 10. – A K&H Magyarország egyik piacvezető pénzintézete, mely hagyományosan erős a mezőgazdasági és ahhoz kapcsolódó - elsősorban élelmiszeripari - vállalatok körében. Ezt bizonyítja, hogy vállalati hitelállományának közel 10-10%-át teszi ki az agrárszektornak, illetve az élelmiszeriparnak nyújtott finanszírozás. Stratégiájában mindig kiemelkedő szerepet játszott az agrárfinanszírozás, 19%-os piaci részesedésével jelenleg is az ágazat legnagyobb partnere.
 
 

„Bár az agrár- és élelmiszeripar GDP-n belüli részesedése alacsony, az elmúlt évben is az agrárium szolgáltatta a GDP növekedés jelentős részét, és stabilitása a következő évekre is prognosztizálható. Az ágazat jelentőségét tekintve úgy ítéltük meg, hogy stratégiai fontosságú a jelenlétünk további erősítése ezen a területen. Éppen ezért 2011. decemberében a Vállalati üzletágon belül létrehoztuk az új főosztályt, amelynek feladata mind vállalati, mind kkv körben az iparág-specifikus üzleti irányok kidolgozása és megvalósítása.” – mondta Huszár Róbert, a K&H Bank Vállalati divíziójának vezetője.

„A hazai agrárium egyik vezető finanszírozójaként fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a szektorban érdekelt vállalatok további növekedését és forráshoz jutását. Ezt az egyes mezőgazdasági termékcsoportok vertikális integrációjának pontosabb elemzésével és kiszolgálásával kívánjuk elérni. Fontosnak feladatunknak tartjuk továbbá, hogy az ágazat szereplőit időben tájékoztassuk a szabályozó változásokról, a pályázati lehetőségekről, ezek várható gazdálkodásra gyakorolt hatásáról és a javasolt pénzügyi megoldásokról." - tette hozzá a főosztály vezetője, Tresó István, aki korábban a K&H Bank Vállalati ügyfélkapcsolati igazgatóságát irányította.Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu