Súlyos a helyzet: minden baromfit be kell zárni Magyarországon

Súlyos a helyzet: minden baromfit be kell zárni Magyarországon

agrarszektor.hu
Megjelent az országos főállatorvos 1/2020. számú határozata, amelyben azonnali hatállyal elrendelte Magyarország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan a baromfiállományok zártan tartását a madárinfluenza-vírussal történő fertőződés kockázatának csökkentése érdekében.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal madárinfluenza-referencialaboratóriuma magas pathogenitású (H5N8 szerotípus) madárinfluenza előfordulását mutatta ki 2020. január 12-én a Komárom-Esztergom megyei Ács település külterületén egy hízópulyka-állományban (illetve később egy hajdú-bihari kacsatelepen is) - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ezért az országos főállatorvos 1/2020. számú határozatában azonnali hatállyal elrendelte Magyarország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan a baromfiállományok zártan tartását.

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Amennyiben az állattartó e határozat rendelkezéseinek nem, vagy nem megfelelően tesz eleget, úgy az arra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező élelmiszerlánc-felügyeleti szerv bírságot szab ki, vagy egyéb intézkedést foganatosít. A határozat rendelkezései azonnal végrehajtandóak, fellebbezésnek helye nincs.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?