Százával lopták a disznót az éj leple alatt

agrarszektor.hu
Közel ötmillió forintos kárt okoztak azok a tolvajok, akik egy Pécs melletti sertéstelepről lábon hajtották el a malacokat a kerítéstől két kilométerre várakozó teherautókig. A rendőrség keresi a tetteseket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Új nemzeti források, uniós pályázatok az állattenyésztőknek, de vajon mire is lesz elég a 212 milliárd? Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

A sertéstelep tulajdonosa szerint korábban is vittek már el egy-két hízót, de ekkora mennyiségben még soha. Mivel majd 6000 sertést nevelnek - biztonsági őr ide vagy oda - sokáig fel sem tűnt a hiány. A tolvajok a kerítéshez közel álló épületekből hajtották ki az állatokat, egészen a határban rájuk váró, faforgáccsal bélelt teherautókig.

A tv2 beszámolója alapján háromszor csaptak le a tolvajok az éj leple alatt, és összesen több, mint 200 disznót zsákmányoltak. A rendőrség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Nemrégiben egy Mohács melletti telepről kötöttek el közel kéttucatnyi jószágot, azokat egy Budapest közeli vágóhídon találták meg. Nehezíti a nyomozást, hogy az állatokat csak eladás előtt jelölték volna meg.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) valamennyi érintett gazdálkodó figyelmét a telepek fokozott őrzésére hívja fel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?