2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Hírek - Állat

Százával lopták a disznót az éj leple alatt

Közel ötmillió forintos kárt okoztak azok a tolvajok, akik egy Pécs melletti sertéstelepről lábon hajtották el a malacokat a kerítéstől két kilométerre várakozó teherautókig. A rendőrség keresi a tetteseket.
 
 
Új nemzeti források, uniós pályázatok az állattenyésztőknek, de vajon mire is lesz elég a 212 milliárd? Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

A sertéstelep tulajdonosa szerint korábban is vittek már el egy-két hízót, de ekkora mennyiségben még soha. Mivel majd 6000 sertést nevelnek – biztonsági őr ide vagy oda – sokáig fel sem tűnt a hiány. A tolvajok a kerítéshez közel álló épületekből hajtották ki az állatokat, egészen a határban rájuk váró, faforgáccsal bélelt teherautókig.

A tv2 beszámolója alapján háromszor csaptak le a tolvajok az éj leple alatt, és összesen több, mint 200 disznót zsákmányoltak. A rendőrség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Nemrégiben egy Mohács melletti telepről kötöttek el közel kéttucatnyi jószágot, azokat egy Budapest közeli vágóhídon találták meg. Nehezíti a nyomozást, hogy az állatokat csak eladás előtt jelölték volna meg.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) valamennyi érintett gazdálkodó figyelmét a telepek fokozott őrzésére hívja fel.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu