Szürkemarhát a piacra

agrarszektor.hu
A génmegőrzés már megoldott, azonban a szürkemarhából készült termékek piacra jutását még meg kell oldani, fejtette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a "A magyar szürkemarha útja a piacra jutásig" konferencia Vajdahunyadvárban tartott megnyitóján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A miniszter kitért arra is, hogy az állam földrajzi eredetvédelemmel, a helyi feldolgozás és kereskedelem támogatásával segíti a szürkemarha-tenyésztést. A konferencia résztvevői köszöntötték Bodó Imre professzort, aki a múlt század ötvenes éveiben a tiltás ellenére megmentette a szürkemarhát, amely mára a ridegtartás miatt a biológiai tisztaságával piacképes.

A "Magyar szürkemarha hús" az Európai Unióban oltalom alatt álló földrajzi jelzővel rendelkezik, az elnevezést elfogadta az Európai Bizottság. Koppány Gábor, a Magyar Szürkemarha Tenyésztők Egyesületének elnöke, megemlítette, hogy az uniós védelem megszerzéséhez 8 évre volt szükség.

Az egyesület kifejlesztett egy sms-rendszert, amely a szürkamarha terméken lévő kód megadása után közli annak legfontosabb adatait. Így a tenyésztő mellett az állat kora, a vágás ideje, a feldolgozás és az értékesítés helyszíne is szerepel a válasz sms-ben.

A konferencia az első Szürkemarha vigadalom című fesztivál kísérő rendezvénye. Az eseményt a Magyar Szürkemarhát Tenyésztők Egyesülete a Magyar Piac Szövetkezettel és a Nomád Kft.-vel közösen szervezte. A fesztivál célja, hogy megismertesse és népszerűsítse a "Magyar szürkemarha hús"-t, valamint a fajtát és az azzal kapcsolatos kultúrát. A rendezvényen szakmai előadások mellett többek között élőállat bemutató, trófea szépségverseny, szürkemarha húsból készült ételek, kézműves vásár és gyermek programok várják az érdeklődőket.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?