Talpra áll a Cerbona

agrarszektor.hu
A sajtó információi szerint a másfél évvel ezelőtti sikertelen csődegyezséget követő felszámolás megindulása után mégis megmentik a Cerbona gyárat. A hitelezőknek, a felszámolónak és az új befektetőnek köszönhetően talán fennmaradhat a gyártás, ezért a tervek szerint új televíziós és promóciós kampány indul a gyár termékeiért - írja a hvg.hu.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Cerbona Zrt. 2010-ben csődvédelembe menekült, majd a sikertelen csődegyezség után a cég a felszámolás sorsára jutott. A fénykorában 10 milliárd forintot meghaladó árbevételű cég teljes malomipari vertikumot épített ki, az ország több pontján elhelyezkedő üzemeiben őröltek, tésztát készítettek, és egy teljes extrudált termékkört is bevezettek a piacra: müzliszeletet és gabonapelyhet is gyártottak.
A gyártó Naponta Kft. már lekötötte a televízióknál a hirdetési felületeket a Cerbona termékeinek reklámozására.

A felszámoló Agro Alba Zrt. és a hitelezők a Cerbonát nem hagyták széthordani, Szerződésben is rögzítették, hogy az egyes tevékenységi körökre keresnek szakmai befektetőket, akik nyereséges módon integrálni tudják saját tevékenységükbe az adott területet.

A cég szekszárdi malmát a Sikér Kft., míg a Cerbona márkanév alatt futó termékek gyártását az élelmiszeripari reorganizációra szakosodott Naponta Kft. vette át, az extrudátum termékkör (müzli, szelet, gabonapehely) egészét is sikerült a piacon tartani, Gyermely Zrt.ben viszont 2011 nyarán végleg leállt a termelés.
A Gazdaság.hu kérdéseire a Naponta Kft. elmondta, hogy a Cerbona átvétele még nem fejeződött be, de megerősítették, hogy az újrareklámozás valóban elindul, az exportot erősítik, a 2012-es forgalom pedig várhatóan 2 milliárd forint körül alakul majd.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03