Tiszta horror! - Tátongó lyukak a tehenek oldalán (videó)

agrarszektor.hu
Lyukat vágnak szarvasmarháik oldalába USA-beli farmerek, hogy a leghatékonyabban hasznosíthassák takarmányaikat. A drasztikus módszer gyorsíthatja az állategészségügyi beavatkozásokat is, miközben a szakemberek szerint nem okoz fájdalmat az állatoknak, sőt meghosszabbíthatja életüket. Az eljárás hozzájárulhat az egyre népszerűbb fenntartható gazdálkodáshoz is, ha javítja a felhasznált takarmányok hatékonyságát - legalábbis így vélik egyes amerikai szakértők.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mesterséges sebet hoznak létre szarvasmarháik oldalán USA-beli termelők, hogy a lehető legjobban hasznosítsák takarmányaikat. Ezt a furcsa eljárást azért alkalmazzák, mert az Egyesült Államokban egyre népszerűbbé válik a fenntartható és környezettudatos gazdálkodás, amelynek részét képezheti a takarmányok hatékonyabb felhasználása is. Ezért elképzelhető, hogy a beavatkozás egyre nagyobb szerepet kap a gyakorlatban - legalábbis így foglalnak állást amerikai szakértők.

A módszer lehetővé teszi, hogy az állat testén belül figyelhessék meg az emésztést. Így meg tudják állapítani, hogy a takarmányok milyen mértékben hasznosulnak a szarvasmarhák szervezetén belül. Emellett az eljárás gyors állategészségügyi beavatkozásokat is lehetővé tesz.

Az állatok oldalán kialakított lyukat műanyag kupakkal zárják le, így hermetikusan elszigetelik a külvilágtól. A mesterséges seben át könnyen megfigyelhetik az emésztési folyamatokat, illetve megbetegedések esetén a gyógyszereket közvetlenül a bendőbe juttathatják. Miután eltávolítják a kupakot, kézzel kitapogatják, hogy az állatok miként emésztik meg a takarmányokat. 

A hivatalos álláspont szerint e módszer a tehenek számára teljesen fájdalommentes, ráadásul hosszabb életűek lesznek. Bár az eljárás szokatlan és sokak szerint kegyetlen is, a beavatkozást évtizedek óta használják a kutatásban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02