Több száz millióból fejleszt a Zala megyei baromfifeldolgozó

Több száz millióból fejleszt a Zala megyei baromfifeldolgozó

MTI
Több mint 900 millió forintos beruházással bővíti baromfifeldolgozó kapacitását és hűtött üzemcsarnokot is épít a Zala megyei Becsehelyen működő Varga-Szárnyas Kft. - tájékoztatta a cég ügyvezetője pénteken az MTI-t. Varga Dávid elmondta, hogy a társaság közel 320 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból. A fejlesztések őszre fejeződnek be.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A beruházás keretében új daraboló gépsort vásároltak, illetve 1245 négyzetméteres hűtött üzemcsarnokot építenek, ami a feldolgozókapacitást és a csomagolási lehetőségeket bővíti. A fejlesztéssel a jelenleg óránkénti 1750 helyett 4000 baromfi feldolgozására válik alkalmassá az üzem.

A magasabb feldolgozottsági szintű termékek előállítása mellett javul a baromfifeldolgozó üzem hatékonysága, illetve meg tudja őrizni versenyképességét a megváltozott piaci igényeknek megfelelve. A beruházás során kiemelt figyelmet fordítanak az állatjóléti, higiéniai, minőségbiztosítási, valamint a tűz- és munkavédelmi szempontokra, illetve az energiahatékonyság, a termelés biztonságának és a munkakörülményeknek a javítására. Az ügyvezető hozzátette: a cég mintegy 120 dolgozót foglalkoztat. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?