2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Hírek - Állat

Tökéletes párt keresel a jószágodnak? Itt az internetes társkereső teheneknek

Egy brit vállalat a Tinderhez hasonló társkereső alkalmazást indított tehenek számára. A tenyésztők így egyszerűen kiválaszthatják az állományukba legjobban passzoló egyedeket, elég csak jobbra csúsztatniuk a tökéletes állat fényképét, és percek alatt megegyezhetnek az árról az eladóval.
 
 

Idén Valentin-napon adta ki egy brit cég azt az alkalmazást, amely hasonló elven működik mint a Tinder elnevezésű társkereső. Az alkalmazás azzal a céllal jött létre, hogy összekösse egymással az Egyesült Királyságban élő marhatenyésztőket, akiknek így sokkal egyszerűbb lesz az állományukba legjobban illeszkedő egyedek kiválasztása. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.


Az alkalmazás ugyanolyan elven működik, mint a Tinder, a gazdálkodóknak ugyanis egyszerűen csak jobbra vagy balra kell csúsztatniuk az egyes egyedek képeit, attól függetlenül, hogy megfelelő-e számukra, vagy sem. A gazda a döntést az egyed részletes adatai alapján hozhatja meg, a képek alatt ugyanis ott van az egyes állat kora és lakhelye is, így ha balra csúsztatják az állatról megjelent képet, akkor az azt jelenti, hogy elutasítják a javasolt egyedet, ha pedig jobbra, az azt, hogy alkalmasnak találták.

Fotó: www.thatsfarming.com

A "társkereső" használatakor a gazdálkodónak meg kell adnia, hogy tenyészbikát vagy tehenet keresnek. Ha megtörtént a pár kiválasztása, és mindkét gazda részéről elfogadásra került, akkor a vevőt egy olyan webhelyre irányítja a rendszer, ahol részletesebb információkat is megtudhat a kiválasztott egyedről, így ha a gazda elégedett a választásával, akkor megegyezhet az árról az eladóval. Az alkalmazás az Egyesült Királyság több mint 43 ezer gazdaságának állatát tartalmazza, ez pedig az itt található összes gazdaság közel egyharmadát lefedi.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu