2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Állat

Tűzeset a magyar baromfifeldolgozónál: fontos részletek láttak napvilágot

A múlt heti tűzesetet követően már ismét zajlik a termelés a Hungerit vágóhídján. A helyreállítási és takarítási munkákat követően a dolgozók biztonságos környezetben kezdhették meg újra a munkát.
 
 

A Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. szentesi, központi telephelyén 2022. április 18-án este tűz ütött ki az elsődleges baromfifeldolgozó csomagoló üzemi részén - írják közleményükben. A tűz az üzemrész központi elektromosvezérlő helyiségéből indult ki, de azt a kiérkező hivatásos tűzoltó és a vállalat saját tűzoltó egységei néhány órán belül elfojtották, személyi sérülés nem történt.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, rosszabbul is alakulhatott volna ez a történet. Az eset után a teljes üzemrészt átvizsgálták a szakemberek, és megállapították, hogy a tüzet egy elektromos szikra okozta, emberi mulasztás nem történt. A hivatalos vizsgálatok lezárása és a hatósági engedély után azonnal megkezdtük a helyreállítási és a takarítási munkálatokat. Számunkra munkatársaink biztonsága a legfontosabb, ezért csakis a biztonságos munkavégzés feltételeinek garantálását követően térhettek vissza és kezdhették meg a munkát kollégáink az üzemrészben. Természetesen vannak még teendőink, de ezek dolgozóink biztonságát és a termelést nem befolyásolják

 - mondta el Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója. Az érintett üzemrész már közel teljes kapacitással működik, a partnerek kiszolgálásában nincs fennakadás.

A Hungerit Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, mely több mint 1.600 főt foglalkoztat. A szentesi üzemben készülnek többek közt a népszerű, magas minőséget képviselő Valdor termékek is, melyeket családok százezrei fogyasztanak itthon és a világ számos pontján egyaránt.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben