Tűzeset a magyar baromfifeldolgozónál: fontos részletek láttak napvilágot

Tűzeset a magyar baromfifeldolgozónál: fontos részletek láttak napvilágot

agrarszektor.hu
A múlt heti tűzesetet követően már ismét zajlik a termelés a Hungerit vágóhídján. A helyreállítási és takarítási munkákat követően a dolgozók biztonságos környezetben kezdhették meg újra a munkát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. szentesi, központi telephelyén 2022. április 18-án este tűz ütött ki az elsődleges baromfifeldolgozó csomagoló üzemi részén - írják közleményükben. A tűz az üzemrész központi elektromosvezérlő helyiségéből indult ki, de azt a kiérkező hivatásos tűzoltó és a vállalat saját tűzoltó egységei néhány órán belül elfojtották, személyi sérülés nem történt.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, rosszabbul is alakulhatott volna ez a történet. Az eset után a teljes üzemrészt átvizsgálták a szakemberek, és megállapították, hogy a tüzet egy elektromos szikra okozta, emberi mulasztás nem történt. A hivatalos vizsgálatok lezárása és a hatósági engedély után azonnal megkezdtük a helyreállítási és a takarítási munkálatokat. Számunkra munkatársaink biztonsága a legfontosabb, ezért csakis a biztonságos munkavégzés feltételeinek garantálását követően térhettek vissza és kezdhették meg a munkát kollégáink az üzemrészben. Természetesen vannak még teendőink, de ezek dolgozóink biztonságát és a termelést nem befolyásolják

 - mondta el Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója. Az érintett üzemrész már közel teljes kapacitással működik, a partnerek kiszolgálásában nincs fennakadás.

A Hungerit Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, mely több mint 1.600 főt foglalkoztat. A szentesi üzemben készülnek többek közt a népszerű, magas minőséget képviselő Valdor termékek is, melyeket családok százezrei fogyasztanak itthon és a világ számos pontján egyaránt.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55