Újabb hely, ahol tarolhatnak a magyarok

agrarszektor.hu
A sertéstermékekre és baromfira vonatkozó engedélyeztetési eljárások eredményességéről számolt be Hongkongból Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki a különleges közigazgatási övezetben folytatta több napos kínai programját.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Meg szeretné ismerni az állattenyésztés és az agrárexport új lehetőségeit? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

"Immár 26 sertéshús és 36 baromfihús előállító, húsfeldolgozó szállíthatja termékeit Hongkongba, s azon vagyunk, hogy a marhahús is mielőbb megkapja a behozatali engedélyt, majd a bárány és kecskehús, valamint a vadhúsok következnének" - mondta az MTI pekingi tudósítójának a tárcavezető.

Szeretnénk minél több prémiumterméket eljuttatni ebbe a városba, amelynek 7 millió lakosa van és évente még 50 millió turista is megfordul ott, de élelmiszeripara lényegében nincs, tehát mindent importál" - jegyezte meg a miniszter. Emlékeztetett arra, hogy a magyar borokat már ismerik Hongkongban, évente százezer palackos nagyságrenden exportálunk oda.

A szállítási költség magas ugyan, de olyan mértékű a fogyasztói érdeklődés és a fizetőképes kereslet, hogy érdemes ebbe új utakat nyitni és felzárkózni azok mellé, akik már megvetették a lábukat a világ egyik legfontosabb pénzügyi, gazdasági központjában - jelentette ki.

"Hongkongnak a közép-európai térségben messze a legjelentősebb partnere Magyarország, amely a hongkongiak kereskedelmi, logisztikai csomópontja" - hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter. Mint hozzátette, mostani tárgyalásai is igazolták a város vezetésével és a várossal ápolt kiváló kapcsolatokat, ahol a közelmúltban újranyitottuk a magyar főkonzulátust.

Fazekas Sándor pénteken találkozott Ko Ving-mannal, az élelmiszer és egészségügyi tárca vezetőjével és az engedélyező hatóságot, vagyis a környezethigiéniai hivatalt vezető Vivian Lauval. Programja részeként "a hongkongi-magyar kapcsolatépítésben jeleskedő" üzletemberekkel is eszmecserét folytat - közölte Fazekas Sándor.

 

A marhahúsprotokoll már összejött Kínával
Fazekas Sándor kínai kollégájával szintén a napokban írta alá azt az úgynevezett protokollt, amely megteremti annak lehetőségét, hogy magyar marhahússzállítmányok indulhassanak Kínába. Az exportfeltételeket rögzítő protokoll kidolgozását Kína kezdeményezte, de az érdeklődés most egybeesik a kormány által meghirdetett "keleti nyitás" politikájával.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?