2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Állat

Újra lecsapott a gyilkos ragadozó Magyarországon: széttépett állattetemeket találtak

Egyre elterjedett Magyarországon az aranysakál, az állat legutóbb Peresztegen csapott le egy macskára és egy őzre. A tetemekre a település mögött erdősávban találtak rá, majd értesítették a helyi vadásztársaságot, akik megerősítették, hogy valóban aranysakál járt a környéken. Egyben felhívták a figyelmet arra, hogy aki kisebb állatot tart, az nagyon figyeljen kedvencére.
 
 

Vadon László, a Fertőboz és Sopronkövesd közötti területen működő Aranypatak Vadásztársaság elnöke elmondta: a ragadozó egyre nagyobb károkat okozott a vadállományban, ezért gyérítésre volt szükség. A vadász szerint nem élnek csapatokban a térségben, de ha szükséges, ők is gyérítenek, és már két állatot elejtettek az éjszakai vadászaton. Hozzátette, hogy aki találkozna az állattal, azonnal jelentse a területileg illetékes vadásztársaságnál - írja az Index. A nádi farkasnak is nevezett állat terjeszkedésben lévő faj – mondta dr. Jánoska Ferenc, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézetének igazgatója. Kiemelte, hogy az 1990-es években kezdtek újra terjeszkedni, és ma már egész Norvégiáig jutottak. Az aranysakál egyébként a rókánál kissé nagyobb termetű ragadozó, az emberre azonban nem veszélyes. Hazánkban leginkább kisemlősökkel, rágcsálókkal, apró vadakkal táplálkozik. A baromfiudvarokat viszont félteni kell tőle.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben