2021. november 30. kedd András, Andor

Hírek - Állat

Újra pusztít a madárinfluenza: több mint egymillió csirkét kell leölni egy tojásfarmon

Japán keleti részén a hatóságok csütörtökön megkezdték egy tojásfarm több mint egymilliós csirkeállományának leölését, miután madárinfluenza-fertőzést mutattak ki a vizsgálatok.
 
 

Morita Kenszaku, Csiba prefektúra kormányzója katonákat kért a védelmi minisztériumtól, hogy segítsenek az 1,6 milliós csirkeállomány levágásában. A tetemeket a japán fővárostól, Tokiótól 80 kilométerre délkeletre fekvő Iszumi városban földelik el. A kormányzó úgy vélekedett, hogy a művelettel sikerül megfékezni a járvány terjedését a területen. 

A tojásfarm dolgozói szerdán találtak 220 elhullott csirkét. Az esetet azonnal jelentették a helyi kormányzatnak. Ebben a szezonban ez már a harminckettedik ilyen fertőzéses eset. A helyi agrárminisztérium adatai szerint eddig 4,6 millió csirkét öltek le a kór következtében. A legutolsó járványkitörés 13 prefektúrát érintett a kelet-ázsiai országban.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó