Vége a tiltásnak! Enyhített a sertéspestis miatt hozott szigorú intézkedéseken Ukrajna

agrarszektor.hu
Újra szállíthatóak állateledelek és növényi eredetű takarmányok Ukrajnába Magyarország afrikai sertéspestissel (ASP) nem érintett területeiről. Az ukrán hatóság ugyanis elfogadta az új típusú állategészségügyi bizonyítványait ezeknek a termékköröknek, így a magyar vállalkozások export tevékenysége ismét fellendülhet az országba.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az afrikai sertéspestis 2018 áprilisi, első hazai megjelenését követően az ukrán hatóság teljes beviteli korlátozást vezetett be minden Magyarországról származó sertés eredetű termékre - írja közleményében az Agrárminisztérium. A tiltó intézkedés emellett azokat a nem sertés eredetű termékeket is érintette, amelyeknél a szállítmányt kísérő állategészségügyi bizonyítvány feltételei között szerepelt a korábban egzotikusnak számító ASP-től való mentesség.

A magyar vállalkozások export tevékenységét az állateledelek és a növényi eredetű takarmányok kivitelének tiltása különösen érzékenyen érintette. Az illetékes ukrán hatóság azonban most elfogadta e termékkörök új típusú állategészségügyi bizonyítványait, így újra szállíthatóak Magyarország afrikai sertéspestissel nem érintett területeiről Ukrajnába. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?