2021. március 4. csütörtök Kázmér

Hírek - Állat

Végjáték: már repedeznek a tojások a Nébih túlélő show-jában!

A Nébih „Túlélő tojások” című élő stream-je a végkifejlethez közeledik, hamarosan bújnak a kiscsibék. A keltetőbe tett nyolc tojásból hét jutott el idáig. A 2. tojás már ma délelőtt megrepedt, utána a 4. tojásban lakó csibe követte a példáját. A tojás héjának feltörése, és a tojásból való kijutás folyamata akár 4-5 órán át is eltarthat. A kelés holnap délelőtt 10-kor lehet teljes.
 
 

Elérkezett a 21 napos keltetés 20. napja, a tojások a tojásbölcsőből átkerültek a keltetőrácsra, hiszen már nincs szükség a forgatásukra. Néhány tojás már meg is repedt, és várhatóan pár órán belül megindul mindegyik csibe kikelése.

Az 1. és 2. tojás sárga magyar tyúktól való. A 3. és 4. tojásban fekete erdélyi kopasznyakú tyúk csibéi fejlődnek. A 6. tojásban Wyandotten rejtőzik (ez Magyarországon nem elismert fajta). A 7-esből fogolyszínű magyar tyúk csibéjének kikelését várjuk, a 8-asban pedig kendermagos magyar tyúk csibéje rejtőzik. Az 5. tojás terméketlennek bizonyult. A csibék neve a Nébih Facebook oldalán tartott közönségszavazás alapján: Bolyhos, Csébih, Nokedli, Kotkod Ákos, Kukor Ica, Pihe és Radiátor.

A kikelt csibék száradásukig még a keltetőben maradnak, majd biztonságos környezetbe, a Nébih szakemberének felügyelete alá kerülnek két hétre. A kiscsibék fejlődésének kezdetét még egy ideig élőben követhetik az érdeklődők. Ezt követően a naposcsibék megérkeznek állandó élőhelyükre, ahol már nagyon várja őket egy gondos gazda.

A „Túlélő Tojások” szereplői nálunk is követhetőek:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu