Veszélyes vadak zaklatják a magyar lakosokat: mindenki tehetetlen

Veszélyes vadak zaklatják a magyar lakosokat: mindenki tehetetlen

agrarszektor.hu
A Balaton északi és déli partján is egyre "beljebb" merészkedik a vaddisznó, a róka és a sakál. Ennek oka, hogy az állatoknak beszűkült az életterük, a déli parton az autópálya tereli őket a településekre, míg az északi parton már belterületi vadászat van bizonyos helyrajzi számú ingatlanokon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egyre beljebb merészkednek a Balaton északi és déli partján a vaddisznók, a rókák és a sakálok - írja a somogyi Sonline.hu-ra hivatkozva az Infostart. Balatonlellén egy fizetett, hivatásos vadász tartja rendben a terepet, ő lakott területen kívül kilőhet bármilyen vadat, amik - őzek, szarvasok, rókák - egyébként jellemzően Balatonszemes, illetve Balatonboglár felé tűnnek fel az állatok - mondta Kenéz István balatonlellei polgármester. Hozzátette, mennének a vadak békésebb vidékekre is, de az autópálya elvágja az útjukat Somogy megye belső részei felé.

Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

A balatonfenyvesi polgármester, Lombár Gábor a teraszáról zavarta el a sakált nemrég. Szerinte az a baj, ami egyébként a lellei helyzetből is következik: lakott területre kilövési engedélyt szerezni igen nehéz. Lombár Gábor szerint ráadásul bár megoldás lehetne a csapdázás, de a kint hagyott ételmaradékokra egyszerűen bejönnek a településekre.

Balatonboglár rókafellegvár. Mészáros Miklós polgármester a csapdázás híve, de ő is elismeri, hiábavaló a próbálkozás. Az északi parti Balatonszepezd vezetője a vaddisznók jelenléte miatt keserű. Szerint széles körű összefogás kellene a rendőrség, az önkormányzatok, a vadászok és a helyiek részvételével. Révfülöpön nem várnak senkire: január 13-ig belterületi vadászat van bizonyos helyrajzi számú ingatlanokon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?