Vészesen terjed a madárinfluenza Izraelben: több mint 10 ezer állat lehet veszélyben

Vészesen terjed a madárinfluenza Izraelben: több mint 10 ezer állat lehet veszélyben

agrarszektor.hu
Egyre több országban okoz gondot a madárinfluenza, Észak-Izraelben például már több mint 2 ezer daru hullott el október óta Észak-Izraelben a a gyilkos kór miatt. Ohad Hatsofe, az izraeli Természetvédelmi és Parügyi Hatóság szakértője úgy véli, hogy további 10 ezer példány lehet fertőzött. Ebből is jól látszik, hogy a járvány ugyan minden évben kitör, idén azonban az eddigieknél is rosszabb a helyzet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Uri Naveh, a szervezet munkatársa az elpusztult darvak számát rendkívülinek nevezte. Minden évben nagyjából 100 ezer daru éri el az országot, ez pedig idén sem volt másként. A becslések alapján körülbelül 40 ezer egyed maradt végül a régióban. A darvakat azonban támadja a H5N1 vírus, a kórokozót Izrael északi részén már tyúkokban is észlelték. Az érintett telepeknél fel is függesztette a tojásértékesítést a mezőgazdasági minisztérium - írja az AFP. A H5N1 egyébként ritka esetekben az embereket is megfertőzheti. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján a vírus 2003 óta több mint 450 embert ölt meg, az áldozatok többsége Indonéziában, Egyiptomban és Vietnámban élt. Magyarországon idén már több mint 1,5 millió baromfit kellett leölni.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?