2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Állat

Vetőmag osztás: végre megtudják, hogyan terem a zöldség!

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával elindult a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) Vesd bele magad! programja. A mozgalom keretében már 2000 kisiskolás kapott vetőmagot, hogy saját borsót, répát termesszen.
 
 

A programot Szombati Zoltán cserkeszőlői vállalkozó kezdeményezte, aki saját unokája példáján látta: a mai fiatalok azt hiszik, a zöldség a nagyáruházakban „terem”. A gazdálkodó az AGRYA támogatásával vetőmagot adott kisiskolásoknak, hogy felhívja a gyerekek figyelmét: kis termőföldön, jelentéktelen anyagi ráfordítással otthon is lehet friss zöldségeket termeszteni.

A fiatalok olyan növényeket kaptak, amelyek nem kényesek, termesztésük nem igényel szakismereteket: sárgarépát, borsót, tököt és retket. A mozgalom célja, hogy minél több kisiskolással megértesse a helyben előállított termékek fontosságát.

A programban általános iskolai osztályok vehetnek részt, akik minden hónapban beszámolnak kertjeik növekedéséről, a zöldségek felhasználásról. A legszorgosabb osztály egy három napos kirándulást nyerhet, melynek során megismerheti egy fiatal gazda tevékenységét és azt, hogyan dolgozzák fel a megtermelt élelmiszereket.

Elkészült a mozgalom honlapja, amelyen a gyerekek fontos ismereteket sajátíthatnak el, szakemberek segítségét kérhetik, beszámolókat, fotókat küldhetnek saját kiskertjeikről.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu