Zajlik az élet az európai báránypiacon: így változtak az árak az elmúlt napokban

Zajlik az élet az európai báránypiacon: így változtak az árak az elmúlt napokban

agrarszektor.hu
Az Európai Unióban az elmúlt hetekben kis mértékben ugyan, de tovább folytatódott a nehézbárány-ár mérséklődése, ugyanakkor a könnyűbárány-ár emelkedett.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A nehézbárány átlagára az EU-ban a 2020. szeptember 27-vel végződő, 39. héten 587,6 euró/100 kg, a könnyű bárány ára pedig 607,1 euró/100 kg volt - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A nehézbárány-árnál ez 0,5 %-os csökkenést, a könnyűbárány-árnál azonban 0,8 %-os emelkedést jelent az egy héttel korábban rögzített értékhez képest. Utóbbi fokozatos emelkedés után 3,1 %-os növekedést mutatott az egy hónappal korábban rögzített értékhez képest. Az idei évi árak - mindkét szegmensben - meghaladják a 2019-es év hasonló időszakában rögzített értékeket, a növekedés a nehézbárány-ár esetében 14,1 %-os, a könnyűbárány-árnál pedig 8,7 %-os. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A 39. hétre az árak Franciaországban tovább erősödtek 1,2 %-kal, Spanyolországban az egy héttel korábbi 1,3 %-os árnövekedés után stagnálás volt tapasztalható. Írországban pedig tovább folytatódott az árak mérséklődése 2,2 %-kal, a mindig változó román árakban továbbá igen jelentős mértékű, 16,9 %-os mérséklődés volt tapasztalható.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?