2021. május 16. vasárnap Mózes, Botond

Hírek - Állat

Zajlik az élet az európai báránypiacon: így változtak az árak az elmúlt napokban

Az Európai Unióban az elmúlt hetekben kis mértékben ugyan, de tovább folytatódott a nehézbárány-ár mérséklődése, ugyanakkor a könnyűbárány-ár emelkedett.
 
 

A nehézbárány átlagára az EU-ban a 2020. szeptember 27-vel végződő, 39. héten 587,6 euró/100 kg, a könnyű bárány ára pedig 607,1 euró/100 kg volt - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A nehézbárány-árnál ez 0,5 %-os csökkenést, a könnyűbárány-árnál azonban 0,8 %-os emelkedést jelent az egy héttel korábban rögzített értékhez képest. Utóbbi fokozatos emelkedés után 3,1 %-os növekedést mutatott az egy hónappal korábban rögzített értékhez képest. Az idei évi árak – mindkét szegmensben – meghaladják a 2019-es év hasonló időszakában rögzített értékeket, a növekedés a nehézbárány-ár esetében 14,1 %-os, a könnyűbárány-árnál pedig 8,7 %-os. 

A 39. hétre az árak Franciaországban tovább erősödtek 1,2 %-kal, Spanyolországban az egy héttel korábbi 1,3 %-os árnövekedés után stagnálás volt tapasztalható. Írországban pedig tovább folytatódott az árak mérséklődése 2,2 %-kal, a mindig változó román árakban továbbá igen jelentős mértékű, 16,9 %-os mérséklődés volt tapasztalható.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu