300-nál is több dolgozat az OTDK agrárszekciójában

agrarszektor.hu
Háromszáznál is több dolgozat került bemutatásra az idei Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) agrártudományi szekciójában, melyet a Pannon Egyetem Georgikon Kara rendezett meg Keszthelyen.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kardon Béla, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tudománypolitikai főosztályának vezetője köszöntőjében azt hangsúlyozta: versenyképes munkaerő versenyképes felsőoktatásból érkezik, s a versenyképes oktatók képezik a hazai tudomány gerincét. Ezt a kincset fenntarthatóvá kell tenni, s ehhez utánpótlásra van szükség: azokra a diákokra, akik tudományos munkával is foglalkoznak - adta hírül az MTI.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács agrártudományi szakbizottságának elnöke, Pénzes Béla felidézte, hogy a harmincadik rendezvényét tartó OTDK előzményének is tekinthető az 1882-ben Keszthelyen megalakult Georgikon Gazdasági Kör, ahol az oktatók és hallgatók együttműködésének eredményeként ugyancsak díjazták, és nyomtatásban is közölték a legjobb előadásokat.

Az elnök ehhez hozzátette, hogy az agrártudományon belül 23 tudományterület 30 szekciójában 325 dolgozat született és került bemutatásra. Ezeknek közel harmadát díjazták. A nálunk tanuló külföldi hallgatóknak is biztosítottak lehetőséget az angol nyelvű szekciókban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03