Állattenyésztés: Fazekas most számokat is mondott

MTI
Az ideinél jelentősen magasabb összegű támogatásokra számíthatnak az állattartók és a tejtermelők 2015-ben - jelentette be a földművelésügyi miniszter pénteken, a Jász-Föld Zrt. állattartó telep fejlesztésének átadó ünnepségén, Jászladány határában.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Fazekas Sándor az eseményen kiemelte: az agrártámogatásaink 20 százalékkal nőnek 2020-ig, javítva versenyképességünket az unióban. A termeléshez kötött támogatások aránya ezen belül 13 százalékra nő a korábbi 3,5 százalékról. A tehéntartás éves kerete 55 százalékkal, 69 millió euróra bővül, a tejhasznú tehenek támogatása egyedenként évente 353, míg a húshasznúaké 216 euró lesz.

A tejtermelők 2015-ben összesen mintegy 20 milliárd forint támogatásra számíthatnak, mely 14 milliárddal haladja meg az eddigit. A szarvasmarhatartók több jogcímen 11 milliárd forintot kapnak jövőre, mely hozzávetőleg 5 milliárd forintos emelkedést jelent. A jószágtartók számára a "Több munkahelyet a mezőgazdaságban!" program is plusz forrást jelent, ennek keretösszege 7 évre 212 milliárd forint, ebből 180 milliárd a nemzeti támogatás - tette hozzá a tárcavezető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?