2017. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende

Hírek - Állattenyésztés

Bekeményíthetnek az oroszok a madárinfluenza miatt

A magyar hatósághoz egyelőre nem érkezett hivatalos tájékoztatás arról, hogy Oroszország megtiltja a szárnyashúsimportot a madárinfluenza sújtotta európai országokból. Az orosz tervek szerint az újabb korlátozások két héten belül életbe lépnek.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor) vasárnapi bejelentése szerint Oroszország azt tervezi, hogy megtiltja a madárinfluenza sújtotta európai országokból a szárnyashús és egyéb szárnyas termékek importját. A szolgálat pontos dátumot még nem közölt, hogy mikor lép életbe az importtilalom, de jelezte, hogy két héten belül biztosan.

Oroszország 2016 december közepén kizárólag a madárinfluenza járványban érintett régiókból származó szárnyastermékekkel szemben vezetett be korlátozó intézkedéseket. A készülő új rendelkezés az orosz hírügynökség információi szerint immár országokra vonatkozik. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ugyanakkor azt közölte, hogy nem érkezett hivatalos tájékoztatás az ügyben.

A TASZSZ jelentésében felidézte, hogy Európában egyebek között Németországban, Lengyelországban, Hollandiában, Svédországban, Magyarországon és Csehországban jegyeztek fel madárinfluenza megbetegedést. A járvány Oroszországot sem kerülte el, a vírust az asztrahanyi és a rosztovi körzetben is kimutatták. A Roszszelhoznadzor a madárinfluenza megjelenésével számol továbbá Észak- és Dél-Kaukázusban, valamint a Krímben.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu